Vijesti

Budite u toku sa novostima
8
apr

Tri pitanja za Comnet

Rješenja iz ComNeta se koriste u brojnim sektorima na globalnom nivou. Možete li sa nama podijeliti najvažnije detalje o kompaniji, posebno o njenoj regionalnoj mreži?

ComNet je proizvođač kvalitetnih uređaja za prijenos podataka čije je referentno tržište ono sigurnosno. Međutim, polja primjene naših proizvoda mogu se proširiti na sva tržišta na kojim prijenos podataka igra važnu ulogu. Danas velike mogućnosti nudi svaki industrijski sektor i, općenito, podrška kontroli i praćenju digitalnih informacija različitih vrsta.

Iz poslovne perspektive, ComNet je uspostavio jaka partnerstva na svom tržištu. Prodaja je snažno orijentirana ka snabdijevanju naprednim tehničkim rješenjima. Zbog toga ComNet zauzima pristup koji se fokusira na klijente na tržištu sistema za prijenos podataka. Sadašnja situacija je povoljna, a ciljevi u narednih nekoliko mjeseci obuhvataju njenu konsolidaciju, uz jačanje naše tržišne pozicije u cilju dodatne potvrde našeg liderskog statusa.

Posjetitelji Adria Security Summita moći će posjetiti vaš štand i zakazati sastanke sa predstavnicima kompanije ComNet. Koji su to glavni proizvodi/usluge koje će kompanija predstaviti na Summitu u Skoplju? Kako naši posjetitelji mogu organizirati sastanke sa vašim predstavnicima prije početka Summita?

ComNet je dinamična kompanija čiji rad je podržan 20-godišnjim iskustvom u oblasti inženjeringa. To je garant visoke agilnosti prilikom izrade korisniku prilagođenih proizvoda i, istovremeno, vrhunske  pouzdanosti koja proizlazi iz naše tehničke osposobljenosti.

Možemo reći da je ComNet postigao sve u analognom sektoru. Danas imamo najpotpuniji portfolio globalnih sistema za oblast kombinovanog analognog prijenosa signala, sa preko 120 proizvoda.

Još jedan ključni proizvod u ComNet asortimanu je CopperLine, vodeći proizvod u sektoru digitalne konvergencije, koji omogućava prijenos IP signala preko “zastarjelih” kablova.

Što se tiče probijanja novih granica razvoja, pored stalnog istraživanja u oblasti bežičnog prijenosa i daljinskih sistema napajanja, rekao bih da su najvažnije aplikacije naši proizvodi za povezivanje preko IP-a. Tu su proizvodi koncipirani za perimetarski upravljane mreže koje su unaprijed podešene i kao takve nude gotovo plug&play funkcionalnost koja prati  jednostavnost instalacije tipičnu za analogne proizvode.

Na Adria Security Summitu ćemo predstaviti sve naše nove „Made in USA“ industrijski upravljane Layer2 + prekidače sa ekskluzivnim funkcijama za cyber sigurnost nazvanim “Port Guardian”.

U Skoplju ćemo također imati priliku da našim kupcima predstavimo integraciju sa sigurnosnim proizvodima naše sestrinske kompanije Vanderbilt.

Kako bi dogovorili sastanak s našim predstavnicima, posjetitelji mogu poslati e-mail na Marketing-Europe@comnet.net  i na MGrasselli@comnet.net

Regionalno tržište industrije sigurnosti kontinuirano bilježi rast. Koliko je događaj poput Adria Security Summita važan za regionalnu industriju, njeno tržište i aktivnosti na planu stimuliranja rasta?

Sigurnosno tržište prolazi kroz epohu velikih promjena. Nestabilni uvjeti kreirali su nove potrebe u kontekstu koji karakterizira rastuća neizvjesnost, kako u stvarnosti tako i u projekcijama.

Ovi aspekti su doveli do toga da kompanije traže optimizirani balans troškova i koristi, a novi operatori se pojavljuju na tržištu koje je ranije bilo konsolidirano.

S druge strane, krupne promjene na ovom tržištu donosi ono što se danas naziva digitalnom konvergencijom, odnosno sve što u tehnološkom smislu predstavlja pomak prema signalima, uređajima i sistemima zasnovanim na TCP/IP-u. U operativnom i komercijalnom smislu, to je i pomak prema pružateljima usluga sposobnim da primijene kako standardne sigurnosne vještine tako i one mrežne.

Mi smo sponzor Summita praktično od prvog dana. Vjerujemo da je ovaj događaj referentan za područje Balkana i da na visokom nivou okuplja profesionalce u ovom sektoru. Oni tamo mogu pronaći proizvode visoke kvalitete i razmijeniti vještine i iskustva kako bi kreirali najbolja rješenja za sve izraženije sigurnosne potrebe današnjice.