Vijesti

Budite u toku sa novostima
9
maj

Sve veći interes italijanskih kompanija za Summit

Rast italijanske industrije sigurnosti i veliki interes tamošnjih proizvođača za širenjem na prostoru naše regije razlog je zašto smo ove godine odlučili posjetiti sjever Italije i razgovarati s vlasnicima kompanija o prilikama koje im nudi Adria Security Summit. Sa zadovoljstvom možemo kazati da je Summit izazvao veliko interesovanje te da će predstavnici mnogih italijanskih kompanija doći u Sjevernu Makedoniju kako bi pronašli nove partnere i predstavili novitete. U nastavku o nekolicini kompanija čije štandove možete očekivati u septembru.

AVS Electronics je 100% italijanska kompanija s više od 40 godina iskustva u proizvodnji sigurnosnih sistema. S radom je počela 1974. godine, a njeni proizvodi danas se mogu naći u hiljadama instalacija. Bavi se projektovanjem, testiranjem i proizvodnjom sigurnosnih uređaja za stambeni, industrijski, poslovni i vojni sektor. Zahvaljujući kvalitetu proizvoda, AVS danas posluje u više od 50 zemalja.

Global Proof je dinamična kompanija čije proizvode odlikuje kvalitet, efikasnost i laku ugradnju. Širokom paletom proizvoda može ponuditi rješenje prikladno za bilo koju vrstu instalacije. Global Proofov asortiman uključuje: IP kućišta za mrežne i termalne kamere, kupolasta kućišta za dome/PTZ kamere, aluminijska i kućišta od nehrđajućeg čelika, kućišta s tekućim hlađenjem i otporna na vandalizam, infracrvene LED osvjetljivače, nosače za kamere itd.

ISEO Grupa od 1969. uspješno proizvodi sisteme za upravljanje pristupom, koje karakterizira jednostavnost upotrebe, usklađenost s najstrožijim regulativama i podrška instalatera i dizajnera. Snažno orijentisana ka globalnom tržištu, ISEO Grupa je prisutna na međunarodnom nivou zahvaljujući strategiji zasnovanoj na osnivanju podružnica i kupovini lokalnih firmi. ISEO je 2012. dijelom ušao u vlasništvo kompanije Dorma, jednog od vodećih svjetskih proizvođača sistema kontrole pristupa.

Paso je kompanija koja kombinuje proizvodnju u Italiji i iskustvo stečeno dugogodišnjim radom na terenu sa željom i hrabrošću da stalno inovira prema konceptima pametnih fabrika i 4.0 industrije. Fabrika kompanije Paso nalazi se u Lainateu, industrijskoj zoni u blizini grada Milana, ekonomskog, industrijskog i finansijskog središta Italije.

SICURIT Perimeter Protection Systems je odjel kompanije SICURIT Alarmitalia Spa, koja se još od 1971. bavi proizvodnjom i distribucijom sigurnosnih sistema. Jedan je od dokazanih lidera na italijanskom tržištu, a od 2000. izvozi sisteme za zaštitu perimetra u više od 25 zemalja. Administrativni i poslovni prostori SICURIT-a su u industrijskoj zoni sjeverno od Milana.

Spark Security je proizvođač visokokvalitetnih videonadzornih sistema, koji spajaju italijansku kreativnost i vrhunsko tehnološko iskustvo. U ponudi ima kompletan sistem: kamere, upravljački softver i prateće uređaje. Sparkova rješenja pogodna su za više vertikalnih tržišta, od stadiona i aerodroma do nadzora pametnih gradova.

Videotec je proizvođač videonadzornih uređaja još od 1986. Zahvaljujući timu dobro obučenih i motivisanih mladih menadžera, firma je s godinama postala jedan od najvažnijih dobavljača u evropskoj sigurnosnoj industriji. Videotec izrađuje napredne integrisane proizvode za upravljanje sigurnosnim kamerama, kako analognim tako i mrežnim, namijenjenim za nadzor u zahtjevnim okruženjima na otvorenom.