Baldovino Ruggieri

Generalni direktor, Inim Electronics

Baldovino Ruggieri

Generalni direktor, Inim Electronics

Kratka biografija

Baldovino Ruggieri je diplomirao elektrotehniku na Univerzitetu u Anconi (danas UNIVPM). Karijeru je počeo kao elektroprojektant u tada maloj firmi koja se bavila sigurnosnim sistemima. Bavio se projektovanjem i razvojem hardvera i softvera te je napisao kod za prvi softver za protivprovalne alarmne centrale u Italiji. Kroz godine je pridonio rastu firme koja je postala jedan od lidera na italijanskom tržištu.

Na početku se aktivno bavio uvođenjem novih tehnologija i projektovanjem proizvoda baziranih na najmodernijim diskontinuiranim tehnologijama, a kasnije cjelokupnim upravljanjem projektima i tehničkim odjelom. Ulaskom firme u veliku multinacionalnu grupaciju radi na poslovima projektnog menadžera za evropsko tržište, a zatim kao voditelj marketinga s osnovnom zadaćom konceptualizacije i planiranja razvoja proizvoda i tržišta.

S dotadašnjim kolegama 2005. godine pokreće INIM, kompaniju u koju je uložio svu svoju stručnost i strast za razvojem sigurnosnih sistema. Za Ruggerija INIM je izazov da, često uspješno, osmišljava inovativna sigurnosna rješenja, koja su ispred svoga vremena.

Sve sesije od Baldovino Ruggieri