Vijesti

Budite u toku sa novostima
6
maj

Najveće kompanije iz Albanije i Kosova potvrdile dolazak na Summit

Organizacioni tim Adria Security Summita 2019 Powered by Intersec je, u sklopu priprema za ovogodišnje izdanje, posjetio vodeće kompanije industrije sigurnosti iz Albanije i Kosova. Tokom razgovora, pokazano je interesovanje za izlaganjem na Summitu, a najavljeni su i dolasci velikog broja učesnika.

Posjeta je započela u Tirani sastankom sa direktorima kompanija Elektrosek i Impact, jednim od vodećih distributera u Albaniji. Potom su uslijedili sastanci sa predstavnicima kompanije Alflexim, specijaliziranom za kontrolu pristupa, CCTV i vatrodojavu te Infosoft Group, liderom u Albaniji iz oblasti integracije sistema.

Kompanija SSD Solutions, koju smo posjetili drugog dana, uspješno posluje u oblastima CCTV, kontrola pristupa i vatrodojava. Razgovarali smo i sa predstavnicima kompanija Realcom, čije usluge obuhvataju GPS, videofone, fiber optiku i sigurnosne kamere, te Alcomm čije djelovanje obuhvata širok spekar od IP, perimetarske zaštite, vatrodojave, kontrole pristupe, audio sistema te parking sistema. Posjeta Albaniji završena je sastancima sa sistem integratorima Securital, Tetra Solutions te ITE Group.

Nakon tri dana u Albaniji, organizacioni tim je posjetio kosovske kompanije. Najveća kosovska kompanija iz oblasti sigurnosti, Besa security (protuprovala, vatrodojava, fizička zaštita, prevoz novca, CCTV, kontrola pristpa) najavila je učestvovanje svojih uposlenika na Summitu. Posjetili smo i Professional alarm (CCTV, kontrola pristupa, protuprovala, videofoni), e-Connect, MF Systems (projektanti i instalateri), Artech (oficijelni distributer za: Dahua, ZKTeco, Netis, Leksus, i dr.), Cacttus (vodeća IT kompanija na Kosovu) i Inet (sistem integrator i distributor). Iz svih kompanija dobili smo pozitivne reakcije na organizaciju Summita i garancije za učestvovanje u programu, na b2b sastancima, prezentacijama i drugim sadržajima.

Adria Security Summit Powered by Intersec iz godine u godinu potvrđuje status vodeće konferencije i izložbe industrije sigurnosti Adriatic regije. Ove godine, Summit se održava 18. – 19. septembra u hotelu Alexandar Palace, Skoplje, Sjeverna Makedonija.