Ključni govornici

Baldovino Ruggieri

Kompanija:Inim Electronics

Pozicija: Dioničar i generalni direktor

Naslov predavanja: Nove tehnologije u tehničkoj zaštiti kao ključni faktori uspjeha

Protivprovalni sistemi su donedavno bili potpuno nepovezani s vanjskim svijetom jer nisu bili spojeni na internet. Danas omogućavaju različite oblike daljinskog pristupa zahvaljujući savremenim, jednostavnim interfejsima. Stvarni izazov je inoviranje i korištenje novih tehnologija uz zadržavanje visokog nivoa sigurnosti. Zbog toga su u proizvode za profesionalnu sigurnost implementirane moderne tehnike enkripcije podataka i integrisana najsavremenija rješenja protiv sabotaže sistema. Takve mjere čine komunikacijske kanale između lokalnog sistema i perifernih uređaja te između sistema i interneta – pouzdanim i sigurnim. Zahvaljujući cloudu, sistemi su međusobno povezani u veliku IoT mrežu, koja pohranjuje podatke i šalje obavijesti u stvarnom vremenu, što korisnicima olakšava upotrebu, a instalaterima ugradnju. Analize velike količine podataka prikupljenih u cloudu omogućit će stvaranje modela ponašanja sve bližih stvarnosti, dok će AI otvoriti nove scenarije tehnološkog razvoja i novih oblika poslovanja.

Biografija

Baldovino Ruggieri je diplomirao elektrotehniku na Univerzitetu u Anconi (danas UNIVPM). Karijeru je počeo kao elektroprojektant u tada maloj firmi koja se bavila sigurnosnim sistemima. Bavio se projektovanjem i razvojem hardvera i softvera te je napisao kod za prvi softver za protivprovalne alarmne centrale u Italiji. Kroz godine je pridonio rastu firme koja je postala jedan od lidera na italijanskom tržištu. Na početku se aktivno bavio uvođenjem novih tehnologija i projektovanjem proizvoda baziranih na najmodernijim diskontinuiranim tehnologijama, a kasnije cjelokupnim upravljanjem projektima i tehničkim odjelom. Ulaskom firme u veliku multinacionalnu grupaciju radi na poslovima projektnog menadžera za evropsko tržište, a zatim kao voditelj marketinga s osnovnom zadaćom konceptualizacije i planiranja razvoja proizvoda i tržišta. S dotadašnjim kolegama 2005. godine pokreće INIM, kompaniju u koju je uložio svu svoju stručnost i strast za razvojem sigurnosnih sistema. Za Ruggerija INIM je izazov da, često uspješno, osmišljava inovativna sigurnosna rješenja, koja su ispred svoga vremena.

Myler Zhong

Kompanija: Hikvision

Pozicija: Direktor za Jadransku regiju, Hikvision

Biografija

Myler Zhong je stekao dvije fakultetske diplome: iz kompjuterskih nauka i prava. U industriju sigurnosti ušao je 2009. isprva kao menadžer proizvodnog programa za strana tržišta u jednoj od najvećih videonadzornih kompanija u Kini. Dvije godine kasnije pridružio se Hikvisionu na mjestu projektnog menadžera za Jugoistočnu Evropu, radeći na analizama lokalnog tržišta, pronalaženju balansa između najnovijih tehnologija i stvarnosti te pružanju podrške prodajnom timu i ključnim klijentima u razvoju kompetitivnih rješenja za njihove projekte kako s tehničke tako i s komercijalne strane. Svjedočio je brzom razvoju Hikvisiona i njegovom dolasku na prvo mjesto na svjetskom tržištu videonadzora. Početkom 2018. imenovan je za direktora poslovne jedinice zadužene za Jadransku regiju, čiji prodajni, marketinški, tehnički i razvojno-istraživački timovi pokrivaju devet zemalja. Trenutno predvodi tim ka savladavanju novog izazova – donošenju dodatne vrijednosti regionalnom tržištu.

Israel Gogol

Kompanija: Messe Frankfurt New Era

Pozicija: Direktor međunarodnog odjela, Messe Frankfurt New Era

Naslov predavanja: Tehnološki trendovi i poslovni modeli u sigurnosnoj industriji 2017–2018.

Prezentacija će obuhvatiti globalne trendove u sigurnosnoj industriji u periodu 2017–2018. sa stanovišta tehnologija i poslovnih modela. Fokus će biti na krupnim promjenama, kao i na zanimljivim tržišnim igračima koji jačaju svoje prisustvo u industriji sigurnosti.

Biografija

Israel Gogol vodi međunarodni odjel kompanije Messe Frankfurt New Era na Tajvanu. Na toj poziciji pomaže međunarodnim kompanijama da ostvare pristup jednom od četiri najveća sajma sigurnosti u Aziji (Tajvan, Vijetnam, Tajland i Indija) i stupe u kontakt s klijentima putem web-stranica i stručnih časopisa. Bio je član uredničkog tima magazina a&s International i a&s Asia, koji izvještavaju o novim tehnologijama u oblasti sigurnosti: videonadzoru, kontroli pristupa, inteligentoj videoanalitici, internetu stvari i dr.

Slavko Pandurov

Kompanija: Avigilon

Pozicija: Prodajni menadžer za Balkan i Srednju Evropu

Naslov predavanja: Potražnja za vještačkom inteligencijom i videoanalitikom u rastućem međupovezanom svijetu

Slavko Pandurov će govoriti o vještačkoj inteligenciji i analitičkim algoritmima koji revolucioniziraju način na koji se videonadzorni sistemi koriste, ali i o tehnologijama enterprise klase, koje omogućuju efikasniju interoperabilnost ne samo hardverskih komponenti već i softverskih platformi za upravljanje videom. Prisutni će imati priliku da se upoznaju s globalnim faktorima i trendovima koji utječu na razvoj industrije sigurnosti, posebno u segmentu velikih sistema, velikih kupaca i njihovih projektnih potreba.

Biografija

Slavko Pandurov aktivno se bavi razvojem regionalne industrije sigurnosti od 2005. godine, isprva kao prodajni menadžer za ključne kupce, a zatim i kao direktor prodaje i poslovnih operacija u nekolicini distributerskih kompanija. Avigilonu se priključuje početkom 2017. godine kao regionalni menadžer za Balkan i Srednju Evropu. Uz rad na inovacijama, prvenstveno u domenu naprednih VMS funkcionalnosti, vještačke inteligencije i videoanalitike, ali i na cjelovitim rješenjima po kojima je Avigilon poznat, Slavko Pandurov je angažovan na razvoju profesionalnog sistema podrške partnerima i kreiranju potražnje za inovativnim videonadzornim projektima u regiji.

Sebastian Seibt

Kompanija: Bosch Security Systems

Pozicija: Direktor poslovnog razvoja

Naslov predavanja: Razvoj zgrada: Od jednostavnog i standardnog do multifunkcionalnog i u potpunosti integrisanog objekta

Da li najnoviji trendovi u svijetu sigurnosti i zaštite imaju utjecaj na novoizgrađene ili obnovljene objekte? Pridružite nam se na ovom putovanju u kojem ćemo se pozabaviti primjerom jednog fudbalskog stadiona tokom nekoliko decenija i pratiti utjecaj naših očekivanja na operatera.

Biografija

Sebastian Seibt je diplomirao kao magistar poslovne administracije i pridružio se Boschu 2003. godine. Tokom svojih prvih godina, on je definisao i uspostavio punu marketinšku strategiju za proizvode u oblasti farmaceutske industrije. Kasnije je preuzeo nadležnosti prodaje u Njemačkoj. U 2014., Sebastijan se preselio u Veliku Britaniju. Tamo je definisao i primijenio marketinšku strategiju Boschovih komunikacionih proizvoda u Velikoj Britaniji kako bi se osiguralo da se proizvodi uspešno uvedu i plasiraju na tržište tokom cijelog životnog ciklusa i da podstaknu rast. Od 2016. godine Sebastian vodi poslovne aktivnosti za vertikalna tržišta zabave (stadioni), zdravstvene i poslovne zgrade u Evropi, na Bliskom istoku i Africi i radi na svim poslovnim jedinicama i proizvodima.
Sebastian Seibt je redovni govornik na događajima vezanim za bezbjednost u smislu Smart stadia i zgrada uopće.

Andrzej Jarzyna

Kompanija:  Dahua Technology

Pozicija:  Direktor prodaje i operacija CEE & Nordic

Naslov predavanja: Pametni gradovi

Dinamičan razvoj tehnologije definiše stvarnost koja nas okružuje. Brz razvoj industrije je jedna od posljedica toga. Današnji nivo razvoja tehnologije utiče i na naš svakodnevni život, npr. na inteligentnu kontrolu uređaja i rasvjete u našim domovima. Korištenje najnovijih tehnoloških dostignuća danas za cilj ima optimizaciju čitavih urbanih aglomeracija kroz upravljanje putnom infrastrukturom i energijom. Pametni grad danas ne podrazumijeva samo automatizaciju, već i sigurnost njegovih stanovnika. Dahua Technology će, kao globalni lider u proizvodnji sigurnosnih sistema, tokom svoje prezentacije predstaviti gotova rješenja koja će naše živote učiniti lakšim, udobnijim i sigurnijim.

Biografija

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Varšavi, a potom i na postdiplomskom studiju Vanjska trgovina. Više od 20 godina iskustva u menadžmentu na području sigurnosnih proizvoda i rješenja uspješno primjenjuje kao direktor prodaje i operacija za cijelu Europu u kompaniji Dahua Technology. Već dvije godine uspješno vodi operacije Dahue u Poljskoj, a od prije godinu dana je i voditelj CEE menadžmenta prodaje u kompaniji. Djelokrug njegovih odgovornosti obuhvaća sva pitanja vezana uz upravljanje prodajom i marketingom.

Ima izvrsno znanje o poljskim i europskim tržištima sigurnosti, s posebnim naglaskom na CCTV sisteme. Stručnjak je za uvođenje novih tehnologija i standarda na postojeća tržišta. Autor mnogih publikacija u renomiranim časopisima, daje mnoge intervjue i pruža stručna rješenja u pitanjima vezanim za sigurnosnu industriju.

Siniša Pintarić

Kompanija: Honeywell (Hrvatska)

Pozicija:  Menadžer poslovnog razvoja za protupožarna i PA/VA rješenja

Naslov predavanja: Honeywell, snaga povezanosti

Naša kompanija dizajnira i proizvodi tehnologije koje se bave nekim od najvećih globalnih izazova u oblasti energetike, zaštite, sigurnosti, produktivnosti i globalne urbanizacije. U jedinstvenoj smo poziciji da možemo kombinirati fizičke proizvode sa softverom za podršku povezanim sistemima koji podižu kvalitet domova, zgrada, fabrika, komunalnih usluga, vozila i aviona i kreiraju sigurniji, udobniji i produktivniji svijet. Naša rješenja poboljšavaju kvalitet života ljudi širom svijeta i kreiraju nova tržišta i nove industrije.

Biografija

Siniša Pintarić je prva radna iskustva stekao 2003. godine dok je radio za vodeće domaće kompanije za integraciju tehničkih sigurnosnih sistema (Eurokod, Tehnomobil). Kompaniji Honeywell Fire i PA/VA se pridružio 2013. godine kao profesionalac zadužen za tehničku podršku i obuku za proizvode Esser/Variodyn za regiju Adria. Godinu dana kasnije, unaprijeđen je na mjesto menadžera razvoja poslovanja za region Adria koji obuhvata 8 zemalja. Zahvaljujući svom iskustvu u oblasti bezbjednosti, sigurnosti, IT-a i integracije, on pruža podršku regionalnim kompanijama uključenim u referentne projekte u svim tržišnim vertikalama.