Ključni govornici

Baldovino Ruggieri

Kompanija:Inim Electronics

Pozicija: Dioničar i generalni direktor

Naslov predavanja: Nove tehnologije u tehničkoj zaštiti kao ključni faktori uspjeha

Protivprovalni sistemi su donedavno bili potpuno nepovezani s vanjskim svijetom jer nisu bili spojeni na internet. Danas omogućavaju različite oblike daljinskog pristupa zahvaljujući savremenim, jednostavnim interfejsima. Stvarni izazov je inoviranje i korištenje novih tehnologija uz zadržavanje visokog nivoa sigurnosti. Zbog toga su u proizvode za profesionalnu sigurnost implementirane moderne tehnike enkripcije podataka i integrisana najsavremenija rješenja protiv sabotaže sistema. Takve mjere čine komunikacijske kanale između lokalnog sistema i perifernih uređaja te između sistema i interneta – pouzdanim i sigurnim. Zahvaljujući cloudu, sistemi su međusobno povezani u veliku IoT mrežu, koja pohranjuje podatke i šalje obavijesti u stvarnom vremenu, što korisnicima olakšava upotrebu, a instalaterima ugradnju. Analize velike količine podataka prikupljenih u cloudu omogućit će stvaranje modela ponašanja sve bližih stvarnosti, dok će AI otvoriti nove scenarije tehnološkog razvoja i novih oblika poslovanja.

Biografija

Baldovino Ruggieri je diplomirao elektrotehniku na Univerzitetu u Anconi (danas UNIVPM). Karijeru je počeo kao elektroprojektant u tada maloj firmi koja se bavila sigurnosnim sistemima. Bavio se projektovanjem i razvojem hardvera i softvera te je napisao kod za prvi softver za protivprovalne alarmne centrale u Italiji. Kroz godine je pridonio rastu firme koja je postala jedan od lidera na italijanskom tržištu. Na početku se aktivno bavio uvođenjem novih tehnologija i projektovanjem proizvoda baziranih na najmodernijim diskontinuiranim tehnologijama, a kasnije cjelokupnim upravljanjem projektima i tehničkim odjelom. Ulaskom firme u veliku multinacionalnu grupaciju radi na poslovima projektnog menadžera za evropsko tržište, a zatim kao voditelj marketinga s osnovnom zadaćom konceptualizacije i planiranja razvoja proizvoda i tržišta. S dotadašnjim kolegama 2005. godine pokreće INIM, kompaniju u koju je uložio svu svoju stručnost i strast za razvojem sigurnosnih sistema. Za Ruggerija INIM je izazov da, često uspješno, osmišljava inovativna sigurnosna rješenja, koja su ispred svoga vremena.

Myler Zhong

Kompanija: Hikvision

Pozicija: Direktor za Jadransku regiju, Hikvision

Biografija

Myler Zhong je stekao dvije fakultetske diplome: iz kompjuterskih nauka i prava. U industriju sigurnosti ušao je 2009. isprva kao menadžer proizvodnog programa za strana tržišta u jednoj od najvećih videonadzornih kompanija u Kini. Dvije godine kasnije pridružio se Hikvisionu na mjestu projektnog menadžera za Jugoistočnu Evropu, radeći na analizama lokalnog tržišta, pronalaženju balansa između najnovijih tehnologija i stvarnosti te pružanju podrške prodajnom timu i ključnim klijentima u razvoju kompetitivnih rješenja za njihove projekte kako s tehničke tako i s komercijalne strane. Svjedočio je brzom razvoju Hikvisiona i njegovom dolasku na prvo mjesto na svjetskom tržištu videonadzora. Početkom 2018. imenovan je za direktora poslovne jedinice zadužene za Jadransku regiju, čiji prodajni, marketinški, tehnički i razvojno-istraživački timovi pokrivaju devet zemalja. Trenutno predvodi tim ka savladavanju novog izazova – donošenju dodatne vrijednosti regionalnom tržištu.

Israel Gogol

Kompanija: Messe Frankfurt New Era

Pozicija: Direktor međunarodnog odjela, Messe Frankfurt New Era

Naslov predavanja: Tehnološki trendovi i poslovni modeli u sigurnosnoj industriji 2017–2018.

Prezentacija će obuhvatiti globalne trendove u sigurnosnoj industriji u periodu 2017–2018. sa stanovišta tehnologija i poslovnih modela. Fokus će biti na krupnim promjenama, kao i na zanimljivim tržišnim igračima koji jačaju svoje prisustvo u industriji sigurnosti.

Biografija

Israel Gogol vodi međunarodni odjel kompanije Messe Frankfurt New Era na Tajvanu. Na toj poziciji pomaže međunarodnim kompanijama da ostvare pristup jednom od četiri najveća sajma sigurnosti u Aziji (Tajvan, Vijetnam, Tajland i Indija) i stupe u kontakt s klijentima putem web-stranica i stručnih časopisa. Bio je član uredničkog tima magazina a&s International i a&s Asia, koji izvještavaju o novim tehnologijama u oblasti sigurnosti: videonadzoru, kontroli pristupa, inteligentoj videoanalitici, internetu stvari i dr.

Slavko Pandurov

Kompanija: Avigilon

Pozicija: Prodajni menadžer za Balkan i Srednju Evropu

Naslov predavanja: Potražnja za vještačkom inteligencijom i videoanalitikom u rastućem međupovezanom svijetu

Slavko Pandurov će govoriti o vještačkoj inteligenciji i analitičkim algoritmima koji revolucioniziraju način na koji se videonadzorni sistemi koriste, ali i o tehnologijama enterprise klase, koje omogućuju efikasniju interoperabilnost ne samo hardverskih komponenti već i softverskih platformi za upravljanje videom. Prisutni će imati priliku da se upoznaju s globalnim faktorima i trendovima koji utječu na razvoj industrije sigurnosti, posebno u segmentu velikih sistema, velikih kupaca i njihovih projektnih potreba.

Biografija

Slavko Pandurov aktivno se bavi razvojem regionalne industrije sigurnosti od 2005. godine, isprva kao prodajni menadžer za ključne kupce, a zatim i kao direktor prodaje i poslovnih operacija u nekolicini distributerskih kompanija. Avigilonu se priključuje početkom 2017. godine kao regionalni menadžer za Balkan i Srednju Evropu. Uz rad na inovacijama, prvenstveno u domenu naprednih VMS funkcionalnosti, vještačke inteligencije i videoanalitike, ali i na cjelovitim rješenjima po kojima je Avigilon poznat, Slavko Pandurov je angažovan na razvoju profesionalnog sistema podrške partnerima i kreiranju potražnje za inovativnim videonadzornim projektima u regiji.