Ključni govornici

John Chaikalis

Kompanija: Bosch Security and Safety Systems

Pozicija:  Menadžer za razvoj poslovanja za Jugoistočnu Evropu

Naslov predavanja: BIM i SAST – više od platformi

John Chaikalis je diplomirao elektroniku u Sivitanidios školi za obrt i zanimanja, kao i poslovanje i menadžment na ARU, Cambridge, Velika Britanija. U Boschu je od 2006. godine, počevši raditi kao menadžer proizvoda za javni razglas i konferencijske sisteme. Više je godina uključen u velike i složene infrastrukturne i komercijalne projekte, koji su ga preporučili za njegovu sadašnju poziciju menadžera za razvoj poslovanja za Jugoistočnu Evropu i Jadransku regiju. Rad u multinacionalnom okruženju omogućio mu je stjecanje širokog spektra znanja o velikim projektima i izazovima, procedurama i alatima koji se koriste u poslovnom segmentu sigurnosnih sistema.

Sažetak prezentacije:

Mnogo je izazova u građevinskoj industriji. Zato je od ključne važnosti da svi akteri shvate zašto je potreban jedan zajednički proces i zašto modeliranje informacija o građevinama (BIM) postaje obavezno na najvećim tržištima u cijelom svijetu. Paralelno s tim, pametni proizvodi se koriste u svakodnevnom životu i, razumljivo, u poslovima sa sigurnosnim sistemima. Ipak, da li zaista koristimo sav potencijal koji naš sigurnosni sistem može ponuditi?

Goce Mitevski

Kompanija: Makedonski Telekom

Pozicija:  Glavni komercijalni direktor za B2B

Naslov predavanja: Upravljanje sigurnošću – korak ka digitalnom društvu: transformacija u MSSP

Sažetak prezentacije:

Sigurnost je najvažnija komponenta digitalnog društva i kao takva će biti u fokusu Makedonskog Telekoma u narednom periodu. Brz rast broja napada u cyber prostoru u posljednjih nekoliko godina i njihova sve veća složenost nameću pitanje: jesu li kompanije spremne da se samostalno suoče s ovim izazovima, posebno mala i srednja preduzeća? Koliki je stvarni trošak i imaju li one profesionalne resurse da se suoče s ovim sve češćim i izraženijim prijetnjama i odgovore na njih? Zajednička svijest nije na zadovoljavajućem nivou, zahtjevi za podršku su najčešće reaktivne prirode i dolaze od najbližih pružalaca internetskih usluga (ISP), što dovodi do ponavljanja neželjenih scenarija. Zbog toga se moramo ozbiljno pozabaviti prvom tačkom odbrane za poslovne subjekte, koja uključuje transformaciju u upravljane pružaoce sigurnosnih usluga (MSSP) na efikasan način i u najkraćem roku.

Joakim Palmqvist

Kompanija: Axis Communications

Pozicija:  Menadžer testiranja i integracija u sektoru za
upravljanje proizvodima

Naslov predavanja: Trendovi koji oblikuju sigurnosnu industriju u 2019: primjer integracije tehnologija za praćenje ljudskog ponašanja

Joakim Palmqvist je menadžer testiranja i integracija u sektoru za upravljanje proizvodima u kompaniji Axis. Radno iskustvo je stjecao u industriji računarskih mreža. Palmqvist vodi tim odgovoran za testiranje i praćenje integracija, odnosno izradu strategija, planiranje i utvrđivanje prioriteta za testiranje proizvoda i rješenja. Jedna od glavnih oblasti za koje je zadužen uključuje
vođenje pilot-projekata pametnih gradova s fokusom na integrisanu analitiku. Palmqvist radi u Axisu već deset godina, uz različita zaduženja i funkcije, iskoristivši svoje prethodno integratorsko iskustvo i bogato znanje o tržištu, tehničkim potrebama, izazovima i strategijama u sigurnosnoj industriji. Palmqvist je ranije radio kao programer i menadžer projekata za ugrađene sisteme u kompaniji SabbTech Systems iz Kiste, Švedska, a magistrirao je fiziku/računarstvo na Univerzitetu u Uppsali.

Sažetak prezentacije:

Danas je u sigurnosnoj industriji dostupno mnogo različitih senzora i svi prikupljaju podatke u realnom vremenu. Kako tehnologija napreduje, količina podataka raste i povećava se i potreba za njihovom obradom prije prebacivanja u centralizirani sistem. U ovoj prezentaciji ćemo govoriti o trendovima koji oblikuju industriju i predstaviti nekoliko primjera koji ilustruju i naglašavaju ulogu različitih pokretačkih faktora. Razgovarat ćemo o izvučenim poukama, prednostima i nedostacima, kao i nepredviđenim posljedicama.

Krasimir Stanev

Kompanija: Hikvision Europe

Pozicija:  Specijalista za razvoj proizvoda za kontrolu pristupa i videointerfoniju

Naslov predavanja: Vještačka inteligencija u kontroli pristupa

Krasimir Stanev je Hikvisionov specijalista za kontrolu pristupa i videointerfone za cijelu Evropu. Uključen je u tehnički razvoj proizvodnog portfolija, dubinsku analizu i procjenu budućih i sadašnjih proizvoda, testiranje proizvoda, marketing i internu podršku, organizaciju izložbi, prezentacije i obuke kupaca te kreiranje sadržaja. Stanev je profesionalac s više od 20 godina iskustva u sigurnosnoj industriji. Prije nego što se pridružio kompaniji Hikvision, sedam godina je radio u Sectronu u Bugarskoj kao savjetnik za tehničku podršku u oblasti videonadzora, provale ulaza, kontrole pristupa, zaštite perimetra, hotelskih sistema, telefonskih sistema i PSIM-a. Prije toga sedam godina je bio inženjer tehničke podrške u Raytexu i četiri godine serviser sigurnosnih sistema u Redpointu.

Sažetak prezentacije:

Karol Narojczyk

Kompanija: Seagate

Pozicija:  Prodajni zastupnik za videonadzor za Centralnu i Istočnu Evropu

Naslov predavanja: Videonadzor u fokusu

Karol Narojczyk je diplomirao na Odjelu za elektroniku na Vojnom tehnološkom univerzitetu u Varšavi, specijalizavši se na polju inžinjeringa sigurnosnih sistema. Tokom jedanaest godina avantura s industrijom sigurnosnih sistema stekao je iskustvo kako u inžinjeringu tako i u prodaji. Narojczyk je iskusan regionalni menadžer s godinama rada na videonadzornim projektima. U svakodnevnom radu najviše se bavi analizom razvoja tržišta hard diskova i povećanjem njihove pouzdanosti.

Sažetak prezentacije: