Izlagači

Ajax
Ukraina
Štand: 64

Ajax Systems je međunarodna kompanija sa sjedištem u Ukrajini. Specijalizirana je za sisteme bežične protivprovalne zaštite stambenih i manjih poslovnih objekata, koje je jednostavno proširiti na detekciju požara i poplave. Ajax rješenja odlikuje visoka pouzdanost, jednostavno korištenje i atraktivan dizajn. Na sistem se jednostavno dodaju IP kamere i detektori poznatijih proizvođača. Inovativnost je glavni moto Ajax proizvoda, a cilj im je razviti iPhone u sigurnosnim sistemima. U Ajaxu vjeruju da su pametna sigurnosna rješenja okosnica razvoja interneta stvari.

Industrija: Tehnička zaštita, Vatrodojava, Protivprovala, Pametni domovi

Primarna djelatnost: Proizvođač, Integrator

Alarm automatika
Hrvatska
Štand: 65

Alarm automatika je jedan od regionalnih lidera u tehničkoj zaštiti s razvijenim poslovanjem u deset zemalja. Više od 150 zaposlenih brine o potrebama preko 2.000 klijenata, za koje osigurava pouzdane sisteme više od 200 poznatih dobavljača, jedinstvene softvere za centralizaciju i
integraciju te profesionalne usluge. Kompanija posluje u skladu s ISO 9001: 2008 i ISO 27001 certifikatima te certifikatom poslovnoj sigurnosti, a više od deset godina je nositelj AAA certifikata bonitetne izvrsnosti. Osim s dojavnim centrima i instalaterima tehničke zaštite, direktno posluje s vodećim kompanijama u regiji. Alarm automatika će na ovogodišnjem Summitu proslaviti 30. rođendan.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Vatrodojava, Kontrola pristupa, Zaštita artikala od krađe, Upravljanje objektima

Primarna djelatnost: Instalater, Sistem integrator

AMC Elettronica
Italija
Štand: 41

AMC Elettronica je osnovana 1974. godine. Njen prvi proizvod, mikrovalni detektor RIVELA, dizajniran je u saradnji s Univerzitetom u Paviji. Odmah je privukao veliku pažnju na italijanskom i stranim tržištima. Osnovna djelatnost AMC Elettronice je proizvodnja i prodaja komponenti za alarmne sisteme. Ima dobro uspostavljenu međunarodnu distributivnu mrežu, odlične proizvode te „made in Italy“ kvalitet, a veliku pažnju pridaje dizajnu proizvoda. AMC Elettronica zaokružuje cijeli proizvodni proces – istraživanje i razvoj, visokoautomatiziranu proizvodnju i testiranje.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Ateis
Tajvan
Štand: 14

ATEÏS je kompanija s 30-godišnjim iskustvom u istraživanju, projektovanju, razvoju, proizvodnji i prodaji razglasnih i sistema za glasovnu evakuaciju. ATEÏS i tehnologije koje plasira na tržište naročito su cijenjeni u „visokotehnološkoj“ elektronici za PA/VA industriju. S više od deset filijala i preko četrdeset predstavnika širom svijeta, ATEÏS je multinacionalna kompanija koja razvija i proizvodi elektronska rješenja za glasovno alarmiranje, komercijalne audiosisteme te komunikacijske i konferencijske sisteme.

Industrija: Audio sistemi, Javni razglas i glasovne dojave

Primarna djelatnost: Proizvođač, Distributer

Avigilon
USA
Štand: 20

Avigilon, kompanija grupacije Motorola Solutions, globalnom tržištu nudi provjerena sigurnosna rješenja.
Avigilon projektuje, razvija i proizvodi sisteme za videoanalitiku, softver i hardver za upravljanje mrežnim videom, videonadzorne kamere i rješenja za kontrolu pristupa. Njegova rješenja instalirana su na više hiljada lokacija, uključujući kampuse, transportne sisteme, zdravstvene i javne ustanove, kritičnu infrastrukturu, zatvore, fabrike, kasina, aerodrome, finansijske i državne institucije te maloprodajne objekte.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Kontrola pristupa, IP i mrežna rješenja, Softverska rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač

AVS ELECTRONICS SPA
Italija
Štand: 30

AVS ELECTRONICS SPA  je 100% italijanska kompanija s više od 40 godina iskustva u radu sa sigurnosnim sistemima. AVS-ovi proizvodi razvijaju se i proizvode u Italiji, na što su posebno ponosni. Kompanija je počela s radom 1974. godine i od tada se razvija brzo, uz plasman proizvoda koji se danas mogu naći u više hiljada instalacija. AVS Electronics se bavi projektovanjem, testiranjem i proizvodnjom sigurnosnih uređaja za stambeni, industrijski, poslovni i vojni sektor. Danas posluje u više od 50 zemalja zahvaljujući kvalitetu njegovih proizvoda.

Industrija: Tehnička zaštita, Vatrodojava

Primarna djelatnost: Proizvođač

Axis Communications
Švedska
Štand: 21

Axis Communications nudi inteligentna sigurnosna rješenja koja omogućavaju kreiranje pametnijeg i sigurnijeg svijeta. Kao jedan od tržišnih lidera u segmentu mrežnog videa, Axis gura industriju naprijed kontinuirano kreirajući inovativne mrežne proizvode bazirane na otvorenoj platformi. Pri tome se kupcima nudi vrhunska vrijednost u okviru globalne partnerske mreže. Axis održava dugoročne odnose sa svojim partnerima i nudi im stručna znanja i najkvalitetnije mrežne proizvode na postojećim i novim tržištima.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, IP i mrežna rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač

B-P Alarm
Sjeverna Makedonija
Štand: 68

Benten-Pan je osnovan u aprilu 2005. godine. Uspješno se proširio na makedonskom tržištu zahvaljujući činjenici da klijentima pruža zadovoljstvo, povjerenje i motivaciju za nastavak saradnje u svakom sektoru. Osnovna djelatnost kompanije obuhvata ugradnju, prodaju, servisiranje i održavanje sigurnosnih sistema (BP Alarm), električnih instalacija za velike klijente te sistema za pročišćavanje vode (BP filteri). Zahvaljujući svom radu, Benten-Pan je postao dragocjena karika u lancu snabdijevanja proizvodima, etabliravši se kao važan dobavljač jer se pridržava osnovnih životnih vrijednosti: poštenja, profesionalnosti i ljubaznosti.

Industrija:

Primarna djelatnost:

BALKAN SECURITY SERVICE
Srbija
Štand: 1

BSS je kao brend prisutan na tržištu Republike Srbije više od 11 godina. U aprilu 2015. transformisan je u kompaniju Balkans Security Services želeći u svom poslovanju uskladiti potrebe svojih partnera, domaće zakonodavstvo i evropske vrijednosti. BSS je prisutan tokom realizacije svih faza posla: od idejnog rješenja, realizacije projekta i ugradnje opreme do servisa, kontrolisanja i održavanja svih uređaja i sistema za zaštitu od požara. Osim toga, pruža i druge usluge koje su direktno povezane s ispunjavanjem minimalnih mjera propisanih zakonom, kao što je čišćenje suhe i masne ventilacije.

Industrija: Tehnička zaštita, Protivpožarna zaštita

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater

Besa Security
Kosovo
Štand: 57

Besa Security nudi sve sigurnosne usluge na profesionalan i visokokvalitetan način: nadzor alarmnog sistema, fizičku zaštitu, prijevoz novca, videonadzor, kontrolu pristupa i GPS/GPRS praćenje vozila. Kompanija je osnovana 2003. godine. Danas drži 55% udjela na kosovskom tržištu s oko 1.000 zaposlenih. Besa Security je 2012. osnovala podružnicu i u Albaniji i blisko sarađuje s velikim klijentima u regiji. Nagrađena je priznanjem Kosovski superbrend za 2014/2015. i 2016. godinu zbog tržišne dominacije, dugogodišnjeg rada, lojalnosti kupaca i ukupne prihvaćenosti na tržištu!

Industrija:

Primarna djelatnost:

Bicsi
USA
Štand: 75

Building Industry Consulting Service International (BICSI) je međunarodno priznata asocijacija IKT inžinjera. Okuplja više od 23.000 članova širom svijeta. Osnovana je 1973. u SAD-u i djeluje kao neprofitna organizacija. Više od 450 članova angažovano je u mnogobrojnim odborima i tijelima za standardizaciju u telekomunikacijama kao što su ANSI, ISO, CENELEC, TIA, EIA, kao i svim drugim relevantnim i za industriju važnim organizacijama. Kao takvu, BICSI asocijaciju je priznao Američki nacionalni institut za standarde. Osnovna djelatnost su edukacije, stručni kursevi te standardi i publikacije iz domena IKT-a.

Industrija:

Primarna djelatnost:

BIROSAFE
Sjeverna Makedonija
Štand: 36

BIROSAFE je makedonska kompanija koja se od 2001. bavi proizvodnjom, prodajom i instalacijom sigurnosnih i protivpožarnih sefova, pretinaca, vrata, sefova i dr. za banke, pošte, ministarstva, javna preduzeća, pravna i fizička lica. BIROSAFE ima podružnice i distributere u: Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Albaniji i Bugarskoj. Certifikat ISO 9001 dobija 2005. godine, 2010. ECB-S-ov EN 1143-1 certifikat za sefove, a 2012. istim certifikatom biva nagrađen za trezorska vrata te standardom EN 1627 za sigurnosna vrata. Od 2009. je član Asocijacije evropskih sigurnosnih sistema (ESSA).

Industrija: Mehanička zaštita, Kontrola pristupa, Transport novca, Protivprovala

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater

Bosch
Njemačka
Štand: 18

Bosch Building Technologies vodeći su dobavljač proizvoda i sistema iz oblasti sigurnosti, zaštite i komunikacija. U odabranim zemljama Bosch nudi rješenja i usluge za sigurnost zgrada, energetsku učinkovitost i automatizaciju zgrada. Oko 9.000 saradnika ostvarilo je prodaju od otprilike 1,9 milijardi eura u 2017. godini. Portfolio proizvoda obuhvata videonadzor, protivprovalne sisteme, otkrivanje požara i glasovnu evakuaciju, kao i sisteme kontrole pristupa i upravljanja. Profesionalni audio i konferencijski sistemi za komunikaciju glasa, zvuka i muzike upotpunjuju asortiman.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Softverska rješenja, Kontrola pristupa, Vatrodojava, Upravljanje objektima, Protivprovala,

Primarna djelatnost: Proizvođač

Coin
Kosovo
Štand:

COIN je kompanija koja nudi mehaničke i elektroničke sigurnosne sisteme te razvija hardver i softver prema potrebama klijenata. Osnovana je 1941, ispočetka kao zanatska radnja u tada rijetkoj bravarskoj/mašinskoj djelatnosti u glavnom gradu Kosova. S vremenom COIN je počeo pružati dodatne usluge poput otvaranja sefova, zamjene sigurnosnih brava i nadogradnje svih vrsta sefova i brava. Kasnije se njegovo poslovanje proširilo i na instaliranje i proizvodnju specijalističke opreme, poput trezora, opreme otporne na metke, vrata (automatskih i ručno kontrolisanih) i upravljačkih sistema. COIN sada posluje i u Albaniji i aktivan je u cijeloj Evropi.

Industrija:

Primarna djelatnost:

ComNet
USA
Štand: 8

ComNet-ov asortiman proizvoda za komunikaciju i umrežavanje obuhvata Ethernet prekidače, konvertere medija, bakrene pojačivače dometa, rješenja za PoE/napajanje na daljinu, komplete za bežičnu komunikaciju i mobilne uređaje. ComNetova rješenja globalno su zastupljena u brojnim sektorima i tipovima infrastrukture, dok su sigurnosne i podatkovne mreže projektovane tako da mogu raditi i u najekstremnijim i najzahtjevnijim okruženjima. Sjedište kompanije i fabrika nalaze se u SAD-u, a podršku korisnicima pruža više od 80 radnika u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji, Poljskoj, Francuskoj, Španiji, Dubaiju, Indiji i Singapuru.

Industrija: Tehnička zaštita, Kontrola pristupa, IP i mrežna rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač

CP SECURITY
Srbija
Štand: 51

Cards Print Security nudi sigurnosna rješenja, koja uključuju mehaničke i mehatroničke sisteme zaključavanja, evidenciju radnog vremena, čitače dokumenata i elektronske kabinete za upravljanje ključevima. Dio je Cards Print Grupe, koja posjeduje višegodišnje iskustvo i kredibilitet na polju identifikacije i sigurnosti. CP Security je ostvario saradnju s kompanijama EVVA, Regula i SAIK, koje kvalitetom proizvoda i jedinstvenim sigurnosnim rješenjima spadaju u svjetske lidere u sektoru sigurnosti. Osim kvaliteta proizvoda, kao ključne faktore u poslovanju kompanija je postavila odgovornost, stručnost i brigu o klijentima kroz stalno dostupnu tehničku podršku.

Industrija: Kontrola pristupa

Primarna djelatnost: Proizvođač

D-Link
Tajvan
Štand: 16

D-Link je jedan od vodećih svjetskih proizvođača mrežne infrastrukture, koji već 30 godina proizvodi inovativne i intuitivne proizvode visokih performansi za kompanije i privatne korisnike. D-Link dizajnira, razvija i proizvodi mrežne i bežične sisteme, sisteme za pohranu podataka, sigurnosne i IP videonadzorne sisteme, te mydlink Home sistem pametne kućne tehnologije. Kompanija isporučuje svoju široku paletu proizvoda kroz globalnu mrežu partnera i pružalaca usluga. Pionir je u razvoju mnogih IP tehnologija, koje isporučuju potpuno integrisan doživljaj digitalizovanog doma i poslovnog umrežavanja.

Industrija: Tehnička zaštita, IP i mrežna rješenja, Pametni domovi

Primarna djelatnost: Proizvođač

Dahua Technology
Kina
Štand: 6

Dahua Technology jedan je od vodećih ponuđača rješenja u globalnoj videonadzornoj industriji. U 2017. godini dospjela je na treće mjesto na a&s Security 50 listi najuspješnijih svjetskih kompanija. Cilj Dahue je pružiti najkvalitetniji proizvod s najnovijom tehnologijom kako bi kupcima omogućila uspješno poslovanje. Kompanija upošljava više od 6.000 inžinjera za istraživanje i razvoj i tehničkog osoblja, koje radi na najsavremenijim tehnologijama: lećama za kamere, senzorima slike, kodiranju i prijenosu videozapisa, ugrađenim procesorima, grafičkoj obradi, videoanalitici, softverima, sigurnosti mreže i drugim tehnologijama.

Industrija:

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater, Sistem integrator

Deluks Distribucija
Sjeverna Makedonija
Štand: 2

Deluks Distribucija je privatna kompanija osnovana 2003. godine. Bavi se distribucijom sigurnosne opreme: od sigurnosnih kamera, alarmnih i protivpožarnih sistema, brava, kontrolera za radno vrijeme do motora za klizne kapije. Kvalitetnim proizvodima i profesionalnošću Deluks Distribucija je postala jedna od vodećih sigurnosnih kompanija na teritoriji Sjeverne Makedonije. Ovlašteni je distributer vodećeg svjetskog brenda za videonadzor Dahua Technology, kao i bugarskog proizvođača alarmnih i vatrogasnih sistema Teletek i italijanskog brenda za motore za klizne kapije Vimar.

Industrija:

Primarna djelatnost:

DVC
Hrvatska
Štand: 53

DVC je sinonim za pouzdano i fleksibilno rješenje videonadzora za objekte različitih veličina i namjena. Brend se razvija više od 15 godina kao odgovor na potrebe tržišta za ekonomičnim i kvalitetnim sistemom videonadzora. DVC proizvodi se baziraju na najmodernijim tehnologijama (analogna HD i IP) i pouzdanim komponentama, koje korisnicima osiguravaju vrhunske performanse.

Industrija: Tehnička zaštita, Softverska rješenja, Videonadzor

Primarna djelatnost: Proizvođač

Feerica
Portugal
Štand:

Feerica je inžinjerska kompanija koja nudi širok spektar rješenja poput sigurnosnih vrata, pametne kontrole pristupa, perifernih zaštitnih mehanizama, sefova i sigurnih ormara. Ipak, najviše se ističu SmartStain, Meta i Perla. SmartStain je linija proizvoda za zaštitu bankomata koja uključuje rješenja za bojenje novca za zaštitu od svih vrsta fizičkih napada, uključujući i one pomoću gasa i čvrstih eksploziva. Meta je cjelovito rješenje koje uključuje širok spektar efikasnih i sigurnih metoda za transport i pratnju novca. Perla je mrežno rješenje za zaštitu gotovine s mogućnošću praćenja u stvarnom vremenu i fokus na potrebe trgovaca. Ono zadovoljava potrebu za sigurnošću u prodajnim objektima i uključuje sef za praćenje gotovine koji je obogaćen širokim spektrom sigurnosnih funkcija.

Industrija:

Primarna djelatnost:

FLIR Systems
USA
Štand: 50
FLIR Systems je vodeći svjetski proizvođač senzorskih sistema koji poboljšavaju percepciju i daju kvalitetniji uvid u situaciju na terenu, pomažu u spašavanju života, poboljšanju produktivnosti i zaštiti okoliša. S 3.500 zaposlenih, FLIR dijeli viziju da postane „šesto čulo planete“ tako što će iskoristiti termografsko snimanje i srodne tehnologije za kreiranje inovativnih i inteligentnih videonadzornih i sigurnosnih rješenja, sistema za praćenje ambijentalnih parametara, razonodu na otvorenom, mašinski vid, navigaciju i napredno praćenje prijetnji.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor

Primarna djelatnost: Proizvođač, Sistem integrator

Fonestar
Španija
Štand: 63

FONESTAR je osnovan prije više od 70 godina i ostvario je više od 3.000 referenci u audiorješenjima i javnom razglasu. Implementacijom najnovijih tehnologija i stalnim fokusiranjem na inovacije, kvalitet, dizajn i usluge, FONESTAR je postao jedan od najznačajnijih brendova u EMEA regiji i Latinskoj Americi. FONESTAR proizvodi se danas mogu naći u međunarodnim trgovačkim lancima, pomorskom i kopnenom transportu, bolnicama, sportskim, vjerskim i kulturnim objektima, aerodromima, hotelima itd. na pet kontinenata.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Global Proof
Italija
Štand: 26

Global Proof od 1998. nudi italijanske CCTV proizvode, uz fokus na visokokvalitetne materijale, inovativan dizajn i prateće detalje. Kompanija se fokusira na kreiranje pravih rješenja za kritična okruženja: naftnu i gasnu industriju, luke, puteve. Global Proof je uvijek spreman na razvoj proizvoda prilagođenih specifičnim zahtjevima u pogledu boje i dimenzija, prilagodbe proizvoda i specifičnih procesa za konkretna okruženja, integraciju itd. Paleta proizvoda uključuje PTZ jedinice, kućišta kamera otporna na eksplozije, toplinska rješenja, kućišta od nehrđajućeg čelika/aluminija, infracrvene iluminatore, IP i rješenja za prepoznavanje tablica.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Global Security
Sjeverna Makedonija
Štand: 35

Global Security je kompanija koja uspješno distribuira, prodaje i ugrađuje sigurnosne sisteme za poslovne i stambene objekte. Osnovana je 2002. godine i posjeduje servis, licencu za tehničku sigurnost i implementirane ISO standarde. Sve to, uz iskustvo njenog tima i listu od preko hiljadu zadovoljnih klijenata, dovoljno su dobra garancija kvaliteta i ozbiljnosti Global Securityja. Kompanija je ovlašteni predstavnik i distributer Soyal Technologyja za Makedoniju, Kosovo i Albaniju, tajvanskog brenda za kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Hikvision
USA
Štand: 5

Hikvision je najveći globalni proizvođač videonadzorne opreme i rješenja. S najvećim brojem radnika u odjelu za istraživanje i razvoj, kompanija projektuje i razvija inovativne videonadzorne proizvode za sve sigurnosne potrebe, ulažući osam posto godišnjih prihoda u taj sektor. Razumijevanje industrije i značajna ulaganja u istraživanja i razvoj učinili su je tehnološkim liderom na globalnom tržištu sigurnosti. Hikvision ima više od 6.000 inžinjera. Njegovi proizvodi i rješenja namijenjeni su za različita vertikalna tržišta: državni i finansijski sektor, transport, maloprodaju, obrazovanje te komercijalni i stambeni sektor.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Kontrola pristupa

Primarna djelatnost: Proizvođač

Hochiki
Japan
Štand: 58

Hochiki je jedan od vodećih svjetskih proizvođača komercijalnih i industrijskih rješenja za detekciju požara i rasvjetu u hitnim situacijama. Visokokvalitetni proizvodi koriste vodeće tehnologije, koje osiguravaju dugoročnu pouzdanost i smanjuju broj lažnih alarma. Postrojenja u Japanu, Evropi i SAD-u projektuju i proizvode uređaje te pružaju tehničku podršku, koja odgovara lokalnim standardima i zahtjevima kupaca. Globalni ugled kompanije rezultirao je instalacijom Hochikijevih proizvoda u više od 80 zemalja širom svijeta.

Industrija:

Primarna djelatnost:

IDIS
Italija
Štand: 42

IDIS projektuje, razvija i proizvodi rješenja videonadzora i najveći je proizvođač CCTV sistema u Južnoj Koreji. IDIS je razvio jedno od najboljih sveobuhvatnih, cjelovitih rješenja u svijetu, u njega implementirao niz inovativnih tehnologija i prilagodio ga potrebama raznih djelatnosti. Riječ je o fleksibilnim, skalabilnim sistemima vrhunskih performansi, čiji su troškovi vlasništva potpuno optimizirani. Napredne funkcije, kao što su Smart UX i
Failover, implementirane se u sve IDIS-ove mrežne videosnimače i kamere, zajedno s rješenjem za cyber sigurnost i drugim inovativnim tehnologijama.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Softverska rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač

Ingram Micro
USA
Štand: 22

Ingram Micro pomaže kompanijama da ostvare puni potencijal tehnologija tako što im omogućuje da maksimalno iskoriste vrijednost tehnologija koje proizvode, prodaju ili koriste. S razvijenom globalnom infrastrukturom i fokusom na oblak, mobilnost, životni ciklus tehnologije, lanac snabdijevanja i tehnološka rješenja, Ingram Micro svojim poslovnim partnerima omogućava efikasnije i uspješnije poslovanje na tržištima koja pokrivaju. Nijedna druga kompanija ne pruža tako širok i razvijen spektar usluga iz oblasti tehnologija i lanca snabdijevanja svojim partnerima iz cijelog svijeta.

Industrija: Softverska rješenja, Tehnička zaštita,

Primarna djelatnost: Proizvođač

Inim electronics
Italija
Štand: 54

Inim electronics razvija i proizvodi širok raspon uređaja za detekciju provale i požara, kućnu automatiku i panik-rasvjetu namijenjenih stambenim, poslovnim i javnim objektima. Više od deset godina je jedan od lidera u razvoju novih tehnologija koje omogućavaju fleksibilnost i jednostavnost korištenja sistema. Inim posluje u skladu s ISO 9001 certifikatom, proizvodi u Italiji, a svi proizvodi su usklađeni s normama Evropske unije kao što su EN 54 za vatrodojavu ili EN 50131 (Grade 3) za protivprovalne sisteme.

Industrija: Tehnička zaštita, Protivprovala, Pametni domovi, Vatrodojava

Primarna djelatnost: Proizvođač

ISEO
Italija
Štand: 56

ISEO grupa je vodeća italijanska porodična kompanija sa sjedištem u gradu Pisogne (Brescia). Osnovana je 1969. godine i od tada se uspješno bavi projektovanjem, proizvodnjom i prodajom pametnih sistema za upravljanje pristupom, koji su namijenjeni zaštiti ljudi i protivprovalnoj sigurnosti. ISEO grupa je snažno orijentisana ka globalnom tržištu i prisutna je na međunarodnom nivou zahvaljujući strategiji utemeljenoj na otvaranju i akviziciji lokalnih podružnica. Uz vrhunski kvalitet kao glavni cilj, ISEO će se nastaviti fokusirati na stručno znanje zaposlenika, lojalnost i pouzdanost.

Industrija: Mehanička zaštita, Tehnička zaštita, Kontrola pristupa

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater

IT Concepts
Bugarska
Štand: 34

TTG se sastoji od pet firmi u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Sloveniji, uz širenje aktivnosti na cijeli Balkan i dalje. TTG upošljava 25 stručnjaka iz različitih područja – nauke o materijalima, metalurgije, hemije, automatizacije, mehatronike, građevine i elektronike, te marketinga i prodaje. Partneri firme su dokazana imena na tržištu u području NDT-a, opreme za laboratorijsko ispitivanje i analizu, održavanja, termičke obrade, sigurnosti i forenzike.

Industrija:

Primarna djelatnost:

IT Odjel
Bosna
Štand: 74

IT Odjel se od 2013. bavi razvojem softvera. Svoje resurse fokusira na razvoj inovativnih softverskih i mobilnih rješenja za zdravstvo, lokalnu upravu, državne agencije, ministarstva te mala i srednja preduzeća. Izražena potražnja na tržištu navela je IT Odjel da izradi svoje prepoznatljivo softversko rješenje „Renata“. Riječ je o proaktivnom informacijskom sistemu za organe reda koji unapređuje javnu i nacionalnu sigurnost, pomaže u borbi protiv kriminala i korupcije te značajno ubrzava rast ekonomije i produktivnosti. Renata je 2016. proglašena jednim od najboljih rješenja za organe reda u segmentu rješenja za nacionalnu i javnu sigurnost.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Johnson Controls (Tyco)
Irska
Štand: 66

Pod imenom Tyco, dio Johnson Controls grupacije, obuhvaćeni su u svijetu vodeći brendovi u kontroli pristupa, videonadzoru i protivprovali: American Dynamics, Exacq, Illustra, CEM Systems, DSC, Kantech i Software House. Riječ je o kompanijama čije zajedničko iskustvo u proizvodnji sistema zaštite nadmašuje sve druge grupacije tog tipa u svijetu. Tyco integracijske platforme zajednički projektuju stručnjaci iz različitih područja tehničke zaštite. Njihovo zajedničko znanje i iskustvo omogućava korisnicima da putem tehničke zaštite vide, postignu i uštede više. Tycova rješenja su osmišljena da budu kompatibilna s tehnologijama koje tek dolaze.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Kodeks
Hrvatska
Štand: 24
KODEKS je osnovan 1989. godine i danas posluje na tri kontinenta. Predvodnik je u oblasti ponude i integracije rješenja za pametne zgrade, koja koriste tehnologiju vještačke inteligencije i interneta stvari (IoT) u različitim sektorima. Kao pouzdan partner, KODEKS implementira najsavremenije koncepte IT infrastrukture, saradnje, konvergencije, cloud računarstva, sigurnosti i videonadzora, zaštite i automatizacije za vaše projekte. Kodeksovi korisnici vodeći su telekomunikacijski operateri, javna preduzeća, hoteli, banke i osiguravajuća društva, firme iz privatnog sektora i globalni kupci.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Lunatronik
Srbija
Štand:

Lunatronik je kompanija za proizvodnju, projektovanje, inženjering, trgovinu i usluge. Osnovana je 1990. godine i bavi se integrisanim sigurnosnim sistemima: protivprovalnim alarmnim sistemima za zaštitu objekata s GSM/GPRS/LAN komunikacijom, pametnim domovima, i bežičnim i žičanim, za jednostavnu kontrolu i energetsku efikasnost, videonadzornim sistemima s daljinskim pristupom, sistemima automatske detekcije požara, kontrolom pristupa i evidencijom radnog vremena, kontrolom rada čuvarske službe i svih terenskih službi, GPS praćenjem vozila i ljudi te izradom i konfiguracijom računarskih mreža.

Industrija:

Primarna djelatnost:

M2M Services
Bugarska
Štand: 22

M2M Services je proizvođač najmodernije komunikacijske opreme. Specijaliziran je za pružanje hardverskih, softverskih i podatkovnih usluga za sigurnosne kompanije. Njegov portfolio uključuje: višekanalne komunikatore (Dual SIM, LTE / LTE-M / NB-IoT / 4G / 3G / 2G, LAN), Android / iOS mobilnu aplikaciju sa smart funkcionalnostima, upravljive roaming SIM kartice za ekonomičan prijenos podataka, daljinsko programiranje za odabrane DSC, Honeywell i Interlogix centrale te pametni hibridni alarmni sistem s ugrađenim komunikatorom. S više od 250.000 prodatih uređaja u više od 35 zemalja, M2M usluge osnažuju sigurnosnu industriju.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Makalarm
Sjeverna Makedonija
Štand:

Mak Alarm je među prvim sigurnosnim kompanijama u Sjevernoj Makedoniji. Posjeduje sljedeće ISO certifikate: ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018, ISO 27001:2013 i ISO 20000-1:2018. Na listi klijenata su Vlada Republike Sjeverne Makedonije i ostale državne institucije,
Nacionalna i druge komercijalne banke, Makedonska berza, ambasade Francuske i Velike Britanije, elektroenergetske kompanije EVN i MEPSO, klinički centri Majka Tereza i Acibadem Sisitina, TAV aerodrom i druge privatne kompanije.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Makim
Turska
Štand: 77

MAKIM je jedan od vodećih turskih proizvođača okretnih barijera, rampi i sistema kontrole pristupa. Kompanija svoje usluge pruža već 37 godina i posluje u 67 zemalja. MAKIM posjeduje sve neophodne kapacitete za početne aktivnosti istraživanja i razvoja za bilo koji proizvod u svom portfoliju.
Slijede ih faze projektovanja, proizvodnje, marketinga i prodaje te održavanja i servisiranja tokom i nakon garantnog roka.

Industrija:

Primarna djelatnost:

March Networks
Kanada
Štand: 46

March Networks pomaže organizacijama da transformišu video u poslovnu inteligenciju. To se izvodi kroz integraciju videonadzora, analitike i podataka iz poslovnih sistema i uređaja povezanih s internetom stvari (IoT). Kompanije širom svijeta koriste March Networksova rješenja kako bi poboljšale efikasnost i usklađenost s propisima, smanjile gubitke i rizike, poboljšale korisničku uslugu i postale konkurentnije. Kompanija ima dugu historiju u oblastima videonadzora i umrežavanja i prepoznata je kao lider u upravljanju videom i hostiranim uslugama.

Industrija:

Primarna djelatnost:

MDN Security
Sjeverna Makedonija
Štand: 44

Tokom 17 godina rada MDN Security, kompanija za zaštitu imovine i lica, efikasno rješava profesionalne izazove na makedonskom tržištu. Primjenom postavljenih standarda za kvalitet usluga, MDN Security svojim korisnicima nudi stabilan, siguran i bezbjedan ambijent na dnevnoj bazi. Kompanija posjeduje najsavremenija materijalna i tehnička sredstva i opremu i ponosna je na svoje stručno obučeno osoblje. Osim toga, kroz efikasno organizovan sistem fizičke i tehničke zaštite, nadzora i patrola, kompanija nudi 24-satnu profesionalnu sigurnost i zaštitu.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Messe frankfurt
Njemačka
Štand:

Messe Frankfurt je najveći svjetski organizator sajmova, skupova i događaja s vlastitim izložbenim prostorom. Grupacija zapošljava više od 2500 ljudi na 30 lokacija širom svijeta. Zahvaljujući neograničenoj posvećenosti i bogatom iskustvu, Messe Frankfurt aktivno posluje u međunarodnom sajamskom sektoru već preko 80 godina. U rasponu od automobilske i tekstilne industrije, logistike, muzike, energijske efikasnosti i sigurnosti do sektora domova i industrije ljepote, Messe Frankfurt nudi sveobuhvatan program sajmova, skupova i drugih događaja. Istovremeno, kvalitet naših manifestacija ispunjava najviše standarde.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Micei Internacional
Sjeverna Makedonija
Štand: 40

Mikei Internacional je osnovan 1990. godine. Osnovna djelatnost kompanije obuhvata oblasti odbrane, vojske, sigurnosti, zaštite i pratećeg tržišta. Tokom godina razvoj i rast Mikei Internacionala rezultirali su širenjem asortimana njegovih proizvoda i usluga, a integrisani sigurnosni sistemi te kompanije postali su sastavni segmenti proizvoda i usluga koje koriste međunarodne policijske snage i profesionalni korisnici sigurnosti. Mikei Internacional je jedan od glavnih dobavljača za potrebe vlada Republike Sjeverne Makedonije i susjednih zemalja.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Mobicom
Slovenija
Štand: 4
MOBICOM od 1993. godine pruža najbolja rješenja za tehničku sigurnost, sigurnosna inžinjerska rješenja i najpouzdanije proizvode svjetski poznatih proizvođača (DSC, OPTEX, ADS) na slovenskom tržištu. Vlastitim fleksibilnim rješenjima omogućuje bolje poslovanje i brži napredak svojim kupcima i poslovnim partnerima. Osim marketinške opreme, MOBICOM u svom radu često ima savjetodavnu i obrazovnu ulogu, što ga značajno odvaja od ostalih povezanih kompanija u području sigurnosnog inžinjeringa.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Modepack
Hrvatska
Štand: 70

Modepack je kompanija specijalizirana za proizvodnju ambalaže za siguran transport novca i dragocjenosti, kao i pakovanja za e-trgovinu i dostavu. Kompanija je nastala iz Weltplasta (Bosna i Hercegovina) kao jednog od najvećih evropskih proizvođača. Iako joj je sjedište u Zagrebu, već je stekla povjerenje vodećih kompanija za transport gotovine u Skandinaviji, Njemačkoj i širom Evrope. Modepack je uvijek spreman na suočavanje s izazovima i predat je izradi visokokvalitetnih proizvoda koji zadovoljavaju najviše standarde sigurnosti i zaštite okoliša.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Nik sistemi
Sjeverna Makedonija
Štand: 9

NIK Sistemi iz Skoplja je privatna kompanija koja 28 godina uspješno posluje u oblastima: videonadzora, detekcije i gašenja požara, tehničke zaštite od krađe i napada, evidencije radnog vremena, kontrole kretanja ljudi i vozila s odgovarajućim elektro-mehaničkim barijerama i videointerfona. NIK Sistemi sarađuju s mnogim renomiranim kompanijama, među kojima su: Hikvision, DSC, Bentel, Fireclass, Commax i dr. Kvalitet opreme i inžinjering garantuju pažljivo odabrani partneri i stručnost marljivog tima, kao i njegovo kontinuirano obrazovanje i opremanje najsavremenijim sredstvima rada.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Nikob
Sjeverna Makedonija
Štand: 17

NIKOB je prva makedonska agencija za zaštitu ljudi i imovine. Osnovana je 1998. godine u Skoplju. Poslovna politika Nikoba temelji se na kvalitetu usluga koje nudi, primjeni naprednih tehnologija i dostupnosti svima. Njegovi zaposlenici uvijek su posvećeni poslu i kontinuirano unapređuju kvalitet u svim segmentima ponuđenih usluga. Pri tome čine sve kako bi trajno zadržali vodeću poziciju na tržištu. NIKOB danas s ponosom ističe značajan rast poslovanja, kao i broj od preko 6.000 klijenata koji koriste njegove usluge.

Industrija: Tehnička zaštita, Mehanička zaštita, Fizička Zaštita, Videonadzor, Vatrodojava, Komunikacije

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater, Integrator

Optex
Japan
Štand: 23

Optex je japanski proizvođač sigurnosnih detektora, čiji su proizvodi prepoznati zahvaljujući jedinstvenoj tehnologiji detekcije pomoću IR zračenja. Kompanija nudi PIR i PIR/MW detektore za rad na otvorenom i u zatvorenom prostoru, senzore s aktivnim infracrvenim zrakama, sistem zaštite pomoću optičkog kabla i jedinstvenu tehnologiju laserskog skenera REDSCAN. Proizvodi Optexa dostupni su u više od 50 zemalja. Od osnivanja 1979. stekao je globalnu reputaciju na osnovu kvaliteta, inovativnosti i tehničke izvrsnosti. OPTEX Security Sp. z o.o. zadužen je za distribuciju sigurnosnih proizvoda u Istočnoj Evropi.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor

Primarna djelatnost: Proizvođač

Osa
Sjeverna Makedonija
Štand: 52

Industrija:

Primarna djelatnost:

Partizan
Engleska
Štand: 28

Partizan kao sigurnosni brend počinje s radom 2008. godine. Glavni cilj bila je proizvodnja CCTV sistema s najboljim odnosom cijena i kvaliteta na tržištu, što je naposljetku i postignuto. Kompanija posjeduje predstavništva i vrši prodaju na području Evrope, Zajednice nezavisnih država, Bliskog istoka i Afrike. Partizanovi proizvodi obuhvataju CCTV, sisteme kontrole pristupa i interfone, koji su integrisani u jedno rješenje. Među njegovim inovativnim rješenjima je Partizan Cloud Storage, VSaaS koji pomaže u snimanju videa direktno s IP kamere na cloud.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Kontrola pristupa, Softverska rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač

Paso
Italija
Štand: 55

PASO je italijanski brend koji je najpoznatiji po svojim 100V rješenjima, EN54 sistemima za evakuaciju i konferencijskim sistemima. Kompanija igra važnu ulogu na tržištima tehnologija za difuziju zvuka i glasovnu evakuaciju. Zahvaljujući impresivnim rezultatima na planu razvoja i vlastite proizvodnje, PASO je uspješno lansirao svoje EN54 kompaktne sisteme za glasovnu evakuaciju – PAW seriju. PAW5500 i PAW51K serije nudi nove funkcije, uključujući integrisani SD/USB čitač mp3 datoteka, višejezični softver za upravljanje, dual LINK liniju za povezivanje s PAW jedinicama, pri čemu je svaka zona nezavisna i posjeduje 3-pojasni ekvilajzer, kao i mogućnost ubacivanja novih kartica koje podržavaju dodavanje 2 ili 6 muzičkih ulaza.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Perpetuumobile Security
Sjeverna Makedonija
Štand: 69

Perpetuumobile Security je specijalizirana sigurnosna kompanija koja svoju priču uspješno gradi na tržištu već 25 godina. Nudi usluge obezbjeđenja u oblasti fizičke i tehničke sigurnosti najvišeg kvaliteta, 24 sata dnevno, 365 dana u godini, s odgovornim i dobro obučenim timom. Prema kodeksu agencije, profesionalizam, stručnost i iskrenost su karakteristike koje svaki zaposlenik te kompanije mora imati.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Prima
Slovenija
Štand: 43

Prima je poznata po kvalitetnom rješenju za IP kontrolu pristupa. Flexair je inovativni, modularni koncept s održivim, elegantnim i korisniku prilagođenim proizvodima, pogodnim za industrijske, poslovne ili stambene objekte. Pogodnosti ovakve kontrole pristupa su: kućni cloud, kontroleri na bazi web-servisa, jednostavna instalacija i korištenje, šifrovana komunikacija, otvorenost za integraciju i cilindri na baterije za udaljene lokacije. Partneri Prime u Skandinaviji, Njemačkoj, SAD-u i UAE-u znaju cijeniti njenu stručnost, 20 godina iskustva i tehničku podršku svjetske klase.

Industrija: Tehnička zaštita, Mehanička zaštita, Kontrola pristupa

Primarna djelatnost: Proizvođač

Protekta
HRVATSKA
Štand:

Protekta je firma koja projektuje, instalira i servisira sisteme integralne tehničke zaštite osoba, imovine i komunikacija. Prisutna je na tržištu Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Firma je ovlaštena za izradu sigurnosnih elaborata, projekata integralne tehničke zaštite, procjenu ugroženosti i projekata izvedenog stanja u finansijskim institucijama i drugim kompanijama za potrebe MUP-a i dr. Protekta ima brojne reference u svim vertikalama kao što su: državne institucije, ministarstva i agencije, banke i ambasade, zaštitarske firme, trgovine i trgovački centri itd.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Racksis
Turska
Štand:

Racksis proizvodi rack ormare posebno dizajnirane za IT i mrežne sisteme. Već 21 godinu kompanija štiti podatke uz podršku grupacije Kocaeli Kaya iz Turske. Racksis 19” rack ormari se proizvode u skladu s EN standardima i TSEN61587-1 i ISO9001: 2008 certifikatima. Racksis štiti radne prostore u skladu s IP 20, IP55 i IP 66 standardima, dok se zaštićene radne površine i unutrašnji i jednostrani/dvostrani zidni ormarići dodatno štite primjenom preventivnih politika koje su predviđene zakonom i provode se u skladu s regulatornim ciljevima. Wizard Systems Skopje je ekskluzivni distributer za Racksis u Sjevernoj Makedoniji.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Relisys
Sjeverna Makedonija
Štand: 59

Relisys je privatna kompanija osnovana u septembru 2000. godine. Specijalizirana je za projektovanje i realizaciju infrastrukture za komunikacijske i visokonaponske mreže. Kompanija također dizajnira i implementira inovativne i savremene tehnologije i specifična znanja u izgradnji infrastrukturnih mreža. Relisys je distributer opreme MOLEX Premise Networksa za Makedoniju.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Roaming Networks Security
Srbija
Štand: 25

Roaming Networks Security je kompanija koja posluje u okviru Roaming Networks Grupe. Bavi se procjenom rizika, planiranjem, projektovanjem, izvođenjem i održavanjem sistema tehničke zaštite: videonadzora, kontrole pristupa, protivprovale sa zaštitom perimetra, detekcije požara i opasnih gasova, javnog razglasa i IP interfonskih sistema, kao i integracijom sistema. Stručnim znanjem i profesionalnim pristupom, Roaming Networks Security se trudi da kroz integrisane sisteme sigurnosti korisnicima maksimalno pojednostavi njihovu upotrebu, uz podizanje stepena sigurnosti na najvišu moguću mjeru.

Industrija: IP i mrežna rješenja

Primarna djelatnost: Sistem Integrator

Salon bankarske opreme
Hrvatska
Štand: 45

Salon bankarske opreme Ozimec je proizvođač, izvoznik i ekskluzivni zastupnik proizvoda renomiranih svjetskih kompanija iz područja sigurnosne i bankarske opreme. Firma posjeduje visok nivo stručnosti i sposobnost pružanja cjelovite usluge u osmišljavanju, izvedbi, opremanju i zaštiti prostora i imovine. S 25-godišnjim iskustvom, poslovnicama u Hrvatskoj te firmama u BiH, Srbiji i Libiji, SBO brzo i efikasno odgovara na sve zahtjeve klijenata. Kompanija raspolaže najvećim i najmodernijim izložbenim prostorom sigurnosne i bankarske opreme u regiji. Zapošljava više od 80 ljudi.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Salto Systems
Španija
Štand: 10

SALTO Systems je osnovan 2001. godine s ciljem kreiranja novog i naprednog koncepta kontrole pristupa. Proizvodi kao što je SALTO Virtual Network doveli su do ubrzanog rasta kompanije, čiji se proizvodi za kontrolu pristupa danas koriste na više od 1.500.000 vrata u preko 90 zemalja. Korisnici su aerodromi, bolnice, državne zgrade, univerziteti, poslovna sjedišta i hoteli. Kompanija SALTO je preoblikovala svijet kontrole pristupa tako što je kontinuirano i uspješno predviđala potrebe korisnika na brzorastućem tržištu. SALTO postavlja nove standarde sigurnosti, upravljanja i skalabilnosti.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Satel
Poljska
Štand: 38

Satel od osnivanja 1990. gradi reputaciju proizvođača visokokvalitetnih elektronskih uređaja. Ponuda od preko 400 proizvoda uključuje protivprovalu, kontrolu pristupa, pametne kuće te sisteme za nadzor i dojavu požara. Svi Satelovi elektronski i mehanički proizvodi i softveri su razvijeni, testirani i proizvedeni u fabrici u Poljskoj. Sposobnost prepoznavanja i zadovoljavanja potreba kupaca doprinosi rastu životnog standarda korisnika proizvoda u više od 50 zemalja. Wizard Systems iz Skoplja je ekskluzivni distributer Satelovih proizvoda u Sjevernoj Makedoniji.

Industrija: Tehnička zaštita, Protivprovala

Primarna djelatnost: Proizvođač

Seagate
USA
Štand: 3

Od rasponu od pametnih ličnih uređaja do inteligentnog hyperscale oblaka, ogromne količine podataka se stvaraju svakog trenutka i obogaćuju naš svijet. Tako nastaje globalna sfera podataka kao rastuća dimenzija „živih“ informacija. Ona se stalno kreće oko nas, odražava i unapređuje kvalitet života na bezbroj načina. Seagateova poslovna rješenja osposobljavaju milijarde pojedinaca i organizacija da kontinuirano iskorištavaju neograničen potencijal podataka. Od istraživanja koja spašavaju živote, preko pametnih gradova do neuronskih mreža i drugih tehnologija, zaposlenici Seagatea neumorno kreiraju inovativne i temeljne tehnologije kako bi pomogli ljudima da osvoje beskraj sfere podataka.

Industrija:

Primarna djelatnost: Proizvođač, Distributer

Sectron
Bugarska
Štand: 61

Sectron je registrovan u augustu 2005. s idejom da klijentima pruži sigurnost u skladu s njihovim potrebama i željama. Danas je spremna da im pruži najnoviju tehnologiju dostupnu u razvijenim zemljama. Rast broja klijenata dokaz je da Sectron nudi kvalitetne proizvode, planiranje i usluge. Sectron je osigurao mjesto jednog od lidera u oblasti prodaje, dizajna, distribucije i implementacije sigurnosnih sistema.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Vatrodojava, Kontrola pristupa, Perimetarska zaštita

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater, Distributer

Secubest
Južna Korea
Štand: 27

SECUBEST je podružnica CPRO-a, proizvođača videonadzornih sistema osnovanog 1996. godine. Kompanija posjeduje proizvodne pogone u Južnoj Koreji i Vijetnamu. Godine 2019. predstavila je inteligentno rješenje za videoanalizu, koje je dopunilo niz postojećih sveobuhvatnih rješenja, uključujući inteligentne kamere te bridgeve, servere i oblake za videoanalitiku. Pružajući precizne slike i obavještenja putem AI filtera za duboko učenje, kompanija je posvećena povećanju efikasnosti sigurnosnih sistema i razvoju sigurnosnog koncepta „predvidi i spriječi“, koji prevazilazi tradicionalni pojam čuvanja.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Senzor
Sjeverna Makedonija
Štand: 61

Sensor, dio Tenzor Grupe, prepoznat je po inovativnoj tehnologiji, orijentaciji prema kupcima, kvalitetu i pouzdanosti. Oslanjajući se na znanje i iskustvo svog osoblja, Sensor pruža tehnički i ekonomski isplativa rješenja za sigurnosne i sisteme upravljanja zgradama od 2000. godine. Kompanija planira, projektuje, ugrađuje i održava napredna sigurnosna rješenja, rješenja za inteligentno upravljanje saobraćajem i objektima, rješenja za ugostiteljstvo te za poslovnu inteligenciju i tehnički marketing.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Sicurezza
Italija
Štand:

Sajam SICUREZZA danas je veći, reprezentativniji i više fokusiran na međunarodni karakter i tržišne trendove nego ikada ranije. U ekonomskom i historijskom kontekstu u kojem se sigurnost više ne tretira isključivo kao instrument zaštite, nego kao strateški alat za upravljanje kompanijama i gradovima, SICUREZZA 2019 se priprema za svoje 20. izdanje, uz projekat koji se fokusira na savremene promjene. Fokus će se staviti na korisnicima prilagođena rješenja za svaku situaciju, a velika pažnja će biti posvećena i integraciji sa sličnim tržištima. Kao i prošli put, istovremeno će biti održan i Smart Building Expo, kojem će se ovaj put pridružiti i Smart City i Smart Lighting, kao i Cyber Security, jer poslovna sigurnost danas sve više ovisi o zaštiti podataka.

Industrija:

Primarna djelatnost:

SICURIT Perimeter Protection Systems
Italija
Štand: 47

SICURIT Perimeter Protection Systems je odjel kompanije SICURIT Alarmitalia Spa koji se još od 1971. bavi proizvodnjom i distribucijom sigurnosnih sistema. Jedan je od dokazanih lidera na italijanskom tržištu, a od 2000. izvozi sisteme za zaštitu perimetra u više od 25 zemalja. Administrativni i poslovni prostori kompanije SICURIT su u industrijskoj zoni sjeverno od Milana. Osim toga, posjeduje i sedam agencija na nivou država, dvije međunarodne podružnice, dva međunarodna predstavništva, samostalni odjel za istraživanje i razvoj, samostalni proizvodni pogon i posebno postrojenje za testiranje na otvorenom.

Industrija: Tehnička zaštita, Perimetarska zaštita

Primarna djelatnost: Proizvođač

Sony Electronics
Japan
Štand: 19

Sony Corporation i Bosch udružili su snage kako bi postavili nove standarde u videonadzornoj industriji. Pored kombinovanja vrhunskih tehničkih i stručnih kapaciteta obje kompanije, Bosch Security Systems je uspostavio poseban prodajni i marketinški tim za Sonyjeva profesionalna sigurnosna videorješenja, koji je aktivan na svim tržištima osim u Japanu. Asortiman Sonyjevih proizvoda za videonadzor uključuje IP kamere, 4K nadzorne kamere, bežične nadzorne kamere, mrežne snimače, CCTV kamere, kodere i softver. Sony Video Security garantuje beskompromisni fokus na naprednim videotehnologijama koje izlaze izvan okvira tržišnih trendova i trasiraju budući pravac razvoja i inovacija.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor

Primarna djelatnost: Proizvođač

Špica Group
Slovenija
Štand: 13

Špica Group već 30 godina nudi najpriznatija svjetska rješenja za kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena. Osim rješenja koja su plod vlastitog razvoja (Time&Space – SW i HW), nudi opremu i rješenja za kontrolu pristupa najvećih svjetskih proizvođača iz oblasti poput ASSA ABLOY, HID Globala i drugih. Špica Group je međunarodno preduzeće s firmama u Jadranskoj regiji (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Makedonija) te širokom mrežom preprodavača. Špicina rješenja svakodnevno koristi preko 600.000 korisnika u više od 27 država.

Industrija: Tehnička zaštita, Kontrola pristupa

Primarna djelatnost: Proizvođač, Distributer

SPSC Grupa
UAE
Štand: 81

SPSC Grupa je inovativni globalni ponuđač rješenja u oblasti interneta stvari (IoT) i sigurnosnih sistema. Poslovni put Grupa je započela još 2012. godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Iza sebe ima bogatu listu uspješno realiziranih projekata. Članovi odbora odlučili su proširiti poslovanje u Bosni i Hercegovini donoseći nove tehnologije, koje će pomoći u tehnološkom razvoju regije. SPSC Grupa danas distribuira proizvode tri velika evropska brenda i u potrazi je za partnerstvom s drugim proizvođačima kako bi ponudila jedinstveno rješenje za internet stvari i sigurnost. Osim distribucije, SPSC Grupa nudi i konsultantske usluge za rješenja po mjeri vaših projekata ili objekata.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Suprema
Južna Korea
Štand: 67

Suprema je vodeći svjetski ponuđač biometrijskih i sigurnosnih rješenja. Njeni proizvodi i rješenja uključuju biometrijske IP čitače (za otiske prstiju i prepoznavanje lica), sisteme za kontrolu pristupa, terminale za evidenciju radnog vremena i ugrađene module čitača otisaka prstiju. Suprema se probila među 50 najboljih sigurnosnih kompanija na Security 50 listi i jedan je od najvećih globalnih ponuđača sigurnosnih biometrijskih rješenja. Ima podružnice u više od 130 zemalja.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Teletek electronics
Bugarska
Štand: 12

Teletek Electronics je osnovan 1991. godine kao jedan od vodećih proizvođača cijelog spektra protivprovalnih i vatrodojavnih sistema. Tokom 28 godina obilježenih trajnim inovacijama, kompanija je zaposlila više od 180 ljudi, izvozila u 80 zemalja i osigurala gotovo milion objekata svojim sistemima. Teletek Electronics nastavlja razvijati i implementirati proizvode i rješenja visokih performansi, kombinirajući bogato tehnološko iskustvo i snažne proizvodne kapacitete na način da može odgovoriti na potrebe tržišta.

Industrija: Tehnička zaštita, Protivprovala, Vatrodojava, Videonadzor, Softverska rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater

TOA
Japan
Štand: 32

TOA kontinuirano jača ulogu inovativnog lidera koji želi redefinirati i unaprijediti tehničke standarde. Osnovana je 1934. u japanskom gradu Kobeu i danas u radu primjenjuje 80 godina iskustva u oblasti istraživanja, razvoja, međunarodne prodaje i marketinga sistema javnog razglasa. Decenijama prikupljana stručna znanja garant su provjerenog kvaliteta i jednostavne primjene. TOA je ponosna na činjenicu da može iskoristiti bogata znanja u svakoj od sedam oblasti poslovanja: glasovnim alarmnim sistemima, interfonskim sistemima, zvučnicima, ProSoundu, distribuciji, bežičnim te konferencijskim sistemima. Sve radi s ciljem kreiranja akustičnog ambijenta u kojem milioni ljudi mogu živjeti na sigurniji i prijatniji način.

Industrija: Audio sistemi, Javni razglas i glasovne dojave

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater, Integrator

Trokut Test Group
Hrvatska
Štand: 33

TTG se sastoji od pet firmi u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Sloveniji, uz širenje aktivnosti na cijeli Balkan i dalje. TTG upošljava 25 stručnjaka iz različitih područja – nauke o materijalima, metalurgije, hemije, automatizacije, mehatronike, građevine i elektronike, te marketinga i prodaje. Partneri firme su dokazana imena na tržištu u području NDT-a, opreme za laboratorijsko ispitivanje i analizu, održavanja, termičke obrade, sigurnosti i forenzike.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Venitem
Italija
Štand: 11

Venitem Grupa je jedan od vodećih poslovnih subjekata u oblasti proizvodnje i marketinga civilnih i industrijskih sigurnosnih sistema. S više od 40 godina iskustva, Grupa nudi inovativna rješenja koja uvijek prate elegantni i profinjen dizajn i besprijekorna kvaliteta. Proizvodi za protivprovalne i vatrodojavne sisteme su originalni i certificirani prema najnovijim standardima. Žičani i bežični alarmi, napajanja za sve vrste sigurnosnih sistema, relejne ploče, optičko-akustični paneli, radiopredajnici i mnogi drugi proizvodi jednostavni su kako za ugradnju tako i za upotrebu. Jedinstveni, elegantni i konkurentni proizvodi namijenjeni su sigurnim, efikasnim i savremenim sistemima sigurnosti.

Industrija: Tehnička zaštita, Protivprovala, Vatrodojava

Primarna djelatnost: Proizvođač, Distributer

Videotec
Italija
Štand: 31

Videotec dizajnira i kreira najsavremenije proizvode za profesionalnu videonadzornu industriju još od 1986. godine. Zahvaljujući timu dobro obučenih i motivisanih mladih menadžera, mala firma je s godinama postala jedan od najvažnijih dobavljača u sigurnosnoj industriji na području Evrope. Predviđajući zahtjeve tržišta koje se stalno razvija, Videotec se fokusirao na izradu naprednih integrisanih proizvoda za upravljanje sigurnosnim kamerama, kako analognim tako i mrežnim, namijenjenim za nadzor u zahtjevnim okruženjima na otvorenom. Videotec ima bogatu historiju inovacija, dugoročnih strategija i uspjeha.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor

Primarna djelatnost: Proizvođač

VIVOTEK
Tajvan
Štand: 60

VIVOTEK je jedan od vodećih svjetskih brendova u IP videonadzoru s velikim brojem vlastitih mrežnih kamera i snimača, PoE switcheva i softvera za upravljanje videozapisima. Kompanija je prepoznatljiva po inovativnim i visokopouzdanim proizvodima, raznovrsnosti kamera posebno dizajniranih za najsloženije aplikacije, inovativnoj tehnologiji, dizajnu i funkcionalnostima proizvoda. Kao odgovor na mogućnosti koje nudi rastući trend interneta stvari, VIVOTEK želi postati „oko“ u IoT-u koristeći svoje tehnološke mogućnosti u obradi slike i zvuka.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Softverska rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač, Distributer

Wizard Systems
Sjeverna Makedonija
Štand: 37

Wizard Systems je jedan od vodećih dobavljača sigurnosnih sistema u Makedoniji. Uspješno posluje još od 2005. godine. Kompanija nudi kompletnu opremu za videonadzor, alarmne sisteme, sisteme za detekciju požara, kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena, automatizaciju vrata, bankarsku opremu, rampe i sisteme za parkiranje i sigurnosne pečate. Misija Wizard Systemsa je ponuda proizvoda najvišeg kvaliteta, koji zadovoljavaju sve evropske standarde, uz pristupačne cijene i vrhunsku uslugu.

Industrija: Tehnička zaštita, Vatrodojava, Protivprovala, Kontrola pristupa, Audio sistemi

Primarna djelatnost: Proizvođač, Distributer

Zarja elektronika
Slovenija
Štand: 62

Zarja Elektronika je slovenska firma sa sjedištem u Kamniku i poslovanjem na području šire regije. Jedna je od vodećih kompanija u oblasti tehničke sigurnosti. Osnovana je 1969. godine, kada je manja grupa entuzijasta počela s razvijanjem, proizvodnjom i instalacijom protivprovalnih sistema. Od tih početaka Zarja Elektronika je marljivim radom, znanjem, iskustvom i stalnim usavršavanjem, uz istovremeno praćenje globalnih trendova i implementacijom tehnički najzahtjevnijih projekata, prešla dug put do pozicije jednog od lidera na dinamičnom tržištu. Danas upošljava više od 70 osoba.

Industrija:

Primarna djelatnost:

KOMPANIJE KOJE SU DO SADA UČESTVOVALE NA IZLOŽBI