Izlagači 2019

Ajax
Ukraina
Štand: 64

Ajax Systems je međunarodna kompanija sa sjedištem u Ukrajini. Specijalizirana je za sisteme bežične protivprovalne zaštite stambenih i manjih poslovnih objekata, koje je jednostavno proširiti na detekciju požara i poplave. Ajax rješenja odlikuje visoka pouzdanost, jednostavno korištenje i atraktivan dizajn. Na sistem se jednostavno dodaju IP kamere i detektori poznatijih proizvođača. Inovativnost je glavni moto Ajax proizvoda, a cilj im je razviti iPhone u sigurnosnim sistemima. U Ajaxu vjeruju da su pametna sigurnosna rješenja okosnica razvoja interneta stvari.

Industrija: Tehnička zaštita, Vatrodojava, Protivprovala, Pametni domovi

Primarna djelatnost: Proizvođač, Integrator

Alarm automatika
Hrvatska
Štand: 65

Alarm automatika je jedan od regionalnih lidera u tehničkoj zaštiti s razvijenim poslovanjem u deset zemalja. Više od 150 zaposlenih brine o potrebama preko 2.000 klijenata, za koje osigurava pouzdane sisteme više od 200 poznatih dobavljača, jedinstvene softvere za centralizaciju i
integraciju te profesionalne usluge. Kompanija posluje u skladu s ISO 9001: 2008 i ISO 27001 certifikatima te certifikatom poslovnoj sigurnosti, a više od deset godina je nositelj AAA certifikata bonitetne izvrsnosti. Osim s dojavnim centrima i instalaterima tehničke zaštite, direktno posluje s vodećim kompanijama u regiji. Alarm automatika će na ovogodišnjem Summitu proslaviti 30. rođendan.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Vatrodojava, Kontrola pristupa, Zaštita artikala od krađe, Upravljanje objektima

Primarna djelatnost: Instalater, Sistem integrator

AMC Elettronica
Italija
Štand: 41

AMC Elettronica je osnovana 1974. godine. Njen prvi proizvod, mikrovalni detektor RIVELA, dizajniran je u saradnji s Univerzitetom u Paviji. Odmah je privukao veliku pažnju na italijanskom i stranim tržištima. Osnovna djelatnost AMC Elettronice je proizvodnja i prodaja komponenti za alarmne sisteme. Ima dobro uspostavljenu međunarodnu distributivnu mrežu, odlične proizvode te „made in Italy“ kvalitet, a veliku pažnju pridaje dizajnu proizvoda. AMC Elettronica zaokružuje cijeli proizvodni proces – istraživanje i razvoj, visokoautomatiziranu proizvodnju i testiranje.

Industrija:

Primarna djelatnost:

ATEÏS
Tajvan
Štand: 14

ATEÏS je kompanija s 30-godišnjim iskustvom u istraživanju, projektovanju, razvoju, proizvodnji i prodaji razglasnih i sistema za glasovnu evakuaciju. ATEÏS i tehnologije koje plasira na tržište naročito su cijenjeni u „visokotehnološkoj“ elektronici za PA/VA industriju. S više od deset filijala i preko četrdeset predstavnika širom svijeta, ATEÏS je multinacionalna kompanija koja razvija i proizvodi elektronska rješenja za glasovno alarmiranje, komercijalne audiosisteme te komunikacijske i konferencijske sisteme.

Industrija: Audio sistemi, Javni razglas i glasovne dojave

Primarna djelatnost: Proizvođač, Distributer

Avigilon
USA
Štand: 20

Avigilon, kompanija grupacije Motorola Solutions, globalnom tržištu nudi provjerena sigurnosna rješenja.
Avigilon projektuje, razvija i proizvodi sisteme za videoanalitiku, softver i hardver za upravljanje mrežnim videom, videonadzorne kamere i rješenja za kontrolu pristupa. Njegova rješenja instalirana su na više hiljada lokacija, uključujući kampuse, transportne sisteme, zdravstvene i javne ustanove, kritičnu infrastrukturu, zatvore, fabrike, kasina, aerodrome, finansijske i državne institucije te maloprodajne objekte.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Kontrola pristupa, IP i mrežna rješenja, Softverska rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač

AVS Electronics Spa
Italija
Štand: 30

AVS ELECTRONICS SPA  je 100% italijanska kompanija s više od 40 godina iskustva u radu sa sigurnosnim sistemima. AVS-ovi proizvodi razvijaju se i proizvode u Italiji, na što su posebno ponosni. Kompanija je počela s radom 1974. godine i od tada se razvija brzo, uz plasman proizvoda koji se danas mogu naći u više hiljada instalacija. AVS Electronics se bavi projektovanjem, testiranjem i proizvodnjom sigurnosnih uređaja za stambeni, industrijski, poslovni i vojni sektor. Danas posluje u više od 50 zemalja zahvaljujući kvalitetu njegovih proizvoda.

Industrija: Tehnička zaštita, Vatrodojava

Primarna djelatnost: Proizvođač

Axis Communications
Švedska
Štand: 21

Axis Communications nudi inteligentna sigurnosna rješenja koja omogućavaju kreiranje pametnijeg i sigurnijeg svijeta. Kao jedan od tržišnih lidera u segmentu mrežnog videa, Axis gura industriju naprijed kontinuirano kreirajući inovativne mrežne proizvode bazirane na otvorenoj platformi. Pri tome se kupcima nudi vrhunska vrijednost u okviru globalne partnerske mreže. Axis održava dugoročne odnose sa svojim partnerima i nudi im stručna znanja i najkvalitetnije mrežne proizvode na postojećim i novim tržištima.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, IP i mrežna rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač

B-P Alarm
Sjeverna Makedonija
Štand: 68

Benten-Pan je osnovan u aprilu 2005. godine. Uspješno se proširio na makedonskom tržištu zahvaljujući činjenici da klijentima pruža zadovoljstvo, povjerenje i motivaciju za nastavak saradnje u svakom sektoru. Osnovna djelatnost kompanije obuhvata ugradnju, prodaju, servisiranje i održavanje sigurnosnih sistema (BP Alarm), električnih instalacija za velike klijente te sistema za pročišćavanje vode (BP filteri). Zahvaljujući svom radu, Benten-Pan je postao dragocjena karika u lancu snabdijevanja proizvodima, etabliravši se kao važan dobavljač jer se pridržava osnovnih životnih vrijednosti: poštenja, profesionalnosti i ljubaznosti.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Balkans Security Services
Srbija
Štand: 1

BSS je kao brend prisutan na tržištu Republike Srbije više od 11 godina. U aprilu 2015. transformisan je u kompaniju Balkans Security Services želeći u svom poslovanju uskladiti potrebe svojih partnera, domaće zakonodavstvo i evropske vrijednosti. BSS je prisutan tokom realizacije svih faza posla: od idejnog rješenja, realizacije projekta i ugradnje opreme do servisa, kontrolisanja i održavanja svih uređaja i sistema za zaštitu od požara. Osim toga, pruža i druge usluge koje su direktno povezane s ispunjavanjem minimalnih mjera propisanih zakonom, kao što je čišćenje suhe i masne ventilacije.

Industrija: Tehnička zaštita, Protivpožarna zaštita

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater

Besa Security
Kosovo
Štand: 57

Besa Security nudi sve sigurnosne usluge na profesionalan i visokokvalitetan način: nadzor alarmnog sistema, fizičku zaštitu, prijevoz novca, videonadzor, kontrolu pristupa i GPS/GPRS praćenje vozila. Kompanija je osnovana 2003. godine. Danas drži 55% udjela na kosovskom tržištu s oko 1.000 zaposlenih. Besa Security je 2012. osnovala podružnicu i u Albaniji i blisko sarađuje s velikim klijentima u regiji. Nagrađena je priznanjem Kosovski superbrend za 2014/2015. i 2016. godinu zbog tržišne dominacije, dugogodišnjeg rada, lojalnosti kupaca i ukupne prihvaćenosti na tržištu!

Industrija:

Primarna djelatnost:

BICSI
USA
Štand: 75

Building Industry Consulting Service International (BICSI) je međunarodno priznata asocijacija IKT inžinjera. Okuplja više od 23.000 članova širom svijeta. Osnovana je 1973. u SAD-u i djeluje kao neprofitna organizacija. Više od 450 članova angažovano je u mnogobrojnim odborima i tijelima za standardizaciju u telekomunikacijama kao što su ANSI, ISO, CENELEC, TIA, EIA, kao i svim drugim relevantnim i za industriju važnim organizacijama. Kao takvu, BICSI asocijaciju je priznao Američki nacionalni institut za standarde. Osnovna djelatnost su edukacije, stručni kursevi te standardi i publikacije iz domena IKT-a.

Industrija:

Primarna djelatnost:

BIROSAFE
Sjeverna Makedonija
Štand: 36

BIROSAFE je makedonska kompanija koja se od 2001. bavi proizvodnjom, prodajom i instalacijom sigurnosnih i protivpožarnih sefova, pretinaca, vrata, sefova i dr. za banke, pošte, ministarstva, javna preduzeća, pravna i fizička lica. BIROSAFE ima podružnice i distributere u: Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Albaniji i Bugarskoj. Certifikat ISO 9001 dobija 2005. godine, 2010. ECB-S-ov EN 1143-1 certifikat za sefove, a 2012. istim certifikatom biva nagrađen za trezorska vrata te standardom EN 1627 za sigurnosna vrata. Od 2009. je član Asocijacije evropskih sigurnosnih sistema (ESSA).

Industrija: Mehanička zaštita, Kontrola pristupa, Transport novca, Protivprovala

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater

Bosch Building Technologies
Njemačka
Štand: 18

Bosch Building Technologies vodeći su dobavljač proizvoda i sistema iz oblasti sigurnosti, zaštite i komunikacija. U odabranim zemljama Bosch nudi rješenja i usluge za sigurnost zgrada, energetsku učinkovitost i automatizaciju zgrada. Oko 9.000 saradnika ostvarilo je prodaju od otprilike 1,9 milijardi eura u 2017. godini. Portfolio proizvoda obuhvata videonadzor, protivprovalne sisteme, otkrivanje požara i glasovnu evakuaciju, kao i sisteme kontrole pristupa i upravljanja. Profesionalni audio i konferencijski sistemi za komunikaciju glasa, zvuka i muzike upotpunjuju asortiman.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Softverska rješenja, Kontrola pristupa, Vatrodojava, Upravljanje objektima, Protivprovala,

Primarna djelatnost: Proizvođač

COIN
Kosovo
Štand:

COIN je kompanija koja nudi mehaničke i elektroničke sigurnosne sisteme te razvija hardver i softver prema potrebama klijenata. Osnovana je 1941, ispočetka kao zanatska radnja u tada rijetkoj bravarskoj/mašinskoj djelatnosti u glavnom gradu Kosova. S vremenom COIN je počeo pružati dodatne usluge poput otvaranja sefova, zamjene sigurnosnih brava i nadogradnje svih vrsta sefova i brava. Kasnije se njegovo poslovanje proširilo i na instaliranje i proizvodnju specijalističke opreme, poput trezora, opreme otporne na metke, vrata (automatskih i ručno kontrolisanih) i upravljačkih sistema. COIN sada posluje i u Albaniji i aktivan je u cijeloj Evropi.

Industrija:

Primarna djelatnost:

ComNet
USA
Štand: 8

ComNet-ov asortiman proizvoda za komunikaciju i umrežavanje obuhvata Ethernet prekidače, konvertere medija, bakrene pojačivače dometa, rješenja za PoE/napajanje na daljinu, komplete za bežičnu komunikaciju i mobilne uređaje. ComNetova rješenja globalno su zastupljena u brojnim sektorima i tipovima infrastrukture, dok su sigurnosne i podatkovne mreže projektovane tako da mogu raditi i u najekstremnijim i najzahtjevnijim okruženjima. Sjedište kompanije i fabrika nalaze se u SAD-u, a podršku korisnicima pruža više od 80 radnika u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji, Poljskoj, Francuskoj, Španiji, Dubaiju, Indiji i Singapuru.

Industrija: Tehnička zaštita, Kontrola pristupa, IP i mrežna rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač

CP SECURITY
Srbija
Štand: 51

Cards Print Security nudi sigurnosna rješenja, koja uključuju mehaničke i mehatroničke sisteme zaključavanja, evidenciju radnog vremena, čitače dokumenata i elektronske kabinete za upravljanje ključevima. Dio je Cards Print Grupe, koja posjeduje višegodišnje iskustvo i kredibilitet na polju identifikacije i sigurnosti. CP Security je ostvario saradnju s kompanijama EVVA, Regula i SAIK, koje kvalitetom proizvoda i jedinstvenim sigurnosnim rješenjima spadaju u svjetske lidere u sektoru sigurnosti. Osim kvaliteta proizvoda, kao ključne faktore u poslovanju kompanija je postavila odgovornost, stručnost i brigu o klijentima kroz stalno dostupnu tehničku podršku.

Industrija: Kontrola pristupa

Primarna djelatnost: Proizvođač

D-Link
Tajvan
Štand: 16

D-Link je jedan od vodećih svjetskih proizvođača mrežne infrastrukture, koji već 30 godina proizvodi inovativne i intuitivne proizvode visokih performansi za kompanije i privatne korisnike. D-Link dizajnira, razvija i proizvodi mrežne i bežične sisteme, sisteme za pohranu podataka, sigurnosne i IP videonadzorne sisteme, te mydlink Home sistem pametne kućne tehnologije. Kompanija isporučuje svoju široku paletu proizvoda kroz globalnu mrežu partnera i pružalaca usluga. Pionir je u razvoju mnogih IP tehnologija, koje isporučuju potpuno integrisan doživljaj digitalizovanog doma i poslovnog umrežavanja.

Industrija: Tehnička zaštita, IP i mrežna rješenja, Pametni domovi

Primarna djelatnost: Proizvođač

Dahua Technology
Kina
Štand: 6

Dahua Technology jedan je od vodećih ponuđača rješenja u globalnoj videonadzornoj industriji. U 2017. godini dospjela je na treće mjesto na a&s Security 50 listi najuspješnijih svjetskih kompanija. Cilj Dahue je pružiti najkvalitetniji proizvod s najnovijom tehnologijom kako bi kupcima omogućila uspješno poslovanje. Kompanija upošljava više od 6.000 inžinjera za istraživanje i razvoj i tehničkog osoblja, koje radi na najsavremenijim tehnologijama: lećama za kamere, senzorima slike, kodiranju i prijenosu videozapisa, ugrađenim procesorima, grafičkoj obradi, videoanalitici, softverima, sigurnosti mreže i drugim tehnologijama.

Industrija:

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater, Sistem integrator

Deluks Distribucija
Sjeverna Makedonija
Štand: 2

Deluks Distribucija je privatna kompanija osnovana 2003. godine. Bavi se distribucijom sigurnosne opreme: od sigurnosnih kamera, alarmnih i protivpožarnih sistema, brava, kontrolera za radno vrijeme do motora za klizne kapije. Kvalitetnim proizvodima i profesionalnošću Deluks Distribucija je postala jedna od vodećih sigurnosnih kompanija na teritoriji Sjeverne Makedonije. Ovlašteni je distributer vodećeg svjetskog brenda za videonadzor Dahua Technology, kao i bugarskog proizvođača alarmnih i vatrogasnih sistema Teletek i italijanskog brenda za motore za klizne kapije Vimar.

Industrija:

Primarna djelatnost:

DVC
Hrvatska
Štand: 53

DVC je sinonim za pouzdano i fleksibilno rješenje videonadzora za objekte različitih veličina i namjena. Brend se razvija više od 15 godina kao odgovor na potrebe tržišta za ekonomičnim i kvalitetnim sistemom videonadzora. DVC proizvodi se baziraju na najmodernijim tehnologijama (analogna HD i IP) i pouzdanim komponentama, koje korisnicima osiguravaju vrhunske performanse.

Industrija: Tehnička zaštita, Softverska rješenja, Videonadzor

Primarna djelatnost: Proizvođač

Feerica
Portugal
Štand:

Feerica je inžinjerska kompanija koja nudi širok spektar rješenja poput sigurnosnih vrata, pametne kontrole pristupa, perifernih zaštitnih mehanizama, sefova i sigurnih ormara. Ipak, najviše se ističu SmartStain, Meta i Perla. SmartStain je linija proizvoda za zaštitu bankomata koja uključuje rješenja za bojenje novca za zaštitu od svih vrsta fizičkih napada, uključujući i one pomoću gasa i čvrstih eksploziva. Meta je cjelovito rješenje koje uključuje širok spektar efikasnih i sigurnih metoda za transport i pratnju novca. Perla je mrežno rješenje za zaštitu gotovine s mogućnošću praćenja u stvarnom vremenu i fokus na potrebe trgovaca. Ono zadovoljava potrebu za sigurnošću u prodajnim objektima i uključuje sef za praćenje gotovine koji je obogaćen širokim spektrom sigurnosnih funkcija.

Industrija:

Primarna djelatnost:

FLIR Systems
USA
Štand: 50
FLIR Systems je vodeći svjetski proizvođač senzorskih sistema koji poboljšavaju percepciju i daju kvalitetniji uvid u situaciju na terenu, pomažu u spašavanju života, poboljšanju produktivnosti i zaštiti okoliša. S 3.500 zaposlenih, FLIR dijeli viziju da postane „šesto čulo planete“ tako što će iskoristiti termografsko snimanje i srodne tehnologije za kreiranje inovativnih i inteligentnih videonadzornih i sigurnosnih rješenja, sistema za praćenje ambijentalnih parametara, razonodu na otvorenom, mašinski vid, navigaciju i napredno praćenje prijetnji.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor

Primarna djelatnost: Proizvođač, Sistem integrator

FONESTAR
Španija
Štand: 63

FONESTAR je osnovan prije više od 70 godina i ostvario je više od 3.000 referenci u audiorješenjima i javnom razglasu. Implementacijom najnovijih tehnologija i stalnim fokusiranjem na inovacije, kvalitet, dizajn i usluge, FONESTAR je postao jedan od najznačajnijih brendova u EMEA regiji i Latinskoj Americi. FONESTAR proizvodi se danas mogu naći u međunarodnim trgovačkim lancima, pomorskom i kopnenom transportu, bolnicama, sportskim, vjerskim i kulturnim objektima, aerodromima, hotelima itd. na pet kontinenata.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Global Proof
Italija
Štand: 26

Global Proof od 1998. nudi italijanske CCTV proizvode, uz fokus na visokokvalitetne materijale, inovativan dizajn i prateće detalje. Kompanija se fokusira na kreiranje pravih rješenja za kritična okruženja: naftnu i gasnu industriju, luke, puteve. Global Proof je uvijek spreman na razvoj proizvoda prilagođenih specifičnim zahtjevima u pogledu boje i dimenzija, prilagodbe proizvoda i specifičnih procesa za konkretna okruženja, integraciju itd. Paleta proizvoda uključuje PTZ jedinice, kućišta kamera otporna na eksplozije, toplinska rješenja, kućišta od nehrđajućeg čelika/aluminija, infracrvene iluminatore, IP i rješenja za prepoznavanje tablica.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Global Security
Sjeverna Makedonija
Štand: 35

Global Security je kompanija koja uspješno distribuira, prodaje i ugrađuje sigurnosne sisteme za poslovne i stambene objekte. Osnovana je 2002. godine i posjeduje servis, licencu za tehničku sigurnost i implementirane ISO standarde. Sve to, uz iskustvo njenog tima i listu od preko hiljadu zadovoljnih klijenata, dovoljno su dobra garancija kvaliteta i ozbiljnosti Global Securityja. Kompanija je ovlašteni predstavnik i distributer Soyal Technologyja za Makedoniju, Kosovo i Albaniju, tajvanskog brenda za kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Hikvision
USA
Štand: 5

Hikvision je najveći globalni proizvođač videonadzorne opreme i rješenja. S najvećim brojem radnika u odjelu za istraživanje i razvoj, kompanija projektuje i razvija inovativne videonadzorne proizvode za sve sigurnosne potrebe, ulažući osam posto godišnjih prihoda u taj sektor. Razumijevanje industrije i značajna ulaganja u istraživanja i razvoj učinili su je tehnološkim liderom na globalnom tržištu sigurnosti. Hikvision ima više od 6.000 inžinjera. Njegovi proizvodi i rješenja namijenjeni su za različita vertikalna tržišta: državni i finansijski sektor, transport, maloprodaju, obrazovanje te komercijalni i stambeni sektor.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Kontrola pristupa

Primarna djelatnost: Proizvođač

Hochiki
Japan
Štand: 58

Hochiki je jedan od vodećih svjetskih proizvođača komercijalnih i industrijskih rješenja za detekciju požara i rasvjetu u hitnim situacijama. Visokokvalitetni proizvodi koriste vodeće tehnologije, koje osiguravaju dugoročnu pouzdanost i smanjuju broj lažnih alarma. Postrojenja u Japanu, Evropi i SAD-u projektuju i proizvode uređaje te pružaju tehničku podršku, koja odgovara lokalnim standardima i zahtjevima kupaca. Globalni ugled kompanije rezultirao je instalacijom Hochikijevih proizvoda u više od 80 zemalja širom svijeta.

Industrija:

Primarna djelatnost:

IDIS
Italija
Štand: 42

IDIS projektuje, razvija i proizvodi rješenja videonadzora i najveći je proizvođač CCTV sistema u Južnoj Koreji. IDIS je razvio jedno od najboljih sveobuhvatnih, cjelovitih rješenja u svijetu, u njega implementirao niz inovativnih tehnologija i prilagodio ga potrebama raznih djelatnosti. Riječ je o fleksibilnim, skalabilnim sistemima vrhunskih performansi, čiji su troškovi vlasništva potpuno optimizirani. Napredne funkcije, kao što su Smart UX i
Failover, implementirane se u sve IDIS-ove mrežne videosnimače i kamere, zajedno s rješenjem za cyber sigurnost i drugim inovativnim tehnologijama.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Softverska rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač

Ingram Micro
USA
Štand: 22

Ingram Micro pomaže kompanijama da ostvare puni potencijal tehnologija tako što im omogućuje da maksimalno iskoriste vrijednost tehnologija koje proizvode, prodaju ili koriste. S razvijenom globalnom infrastrukturom i fokusom na oblak, mobilnost, životni ciklus tehnologije, lanac snabdijevanja i tehnološka rješenja, Ingram Micro svojim poslovnim partnerima omogućava efikasnije i uspješnije poslovanje na tržištima koja pokrivaju. Nijedna druga kompanija ne pruža tako širok i razvijen spektar usluga iz oblasti tehnologija i lanca snabdijevanja svojim partnerima iz cijelog svijeta.

Industrija: Softverska rješenja, Tehnička zaštita,

Primarna djelatnost: Proizvođač

Inim electronics
Italija
Štand: 54

Inim electronics razvija i proizvodi širok raspon uređaja za detekciju provale i požara, kućnu automatiku i panik-rasvjetu namijenjenih stambenim, poslovnim i javnim objektima. Više od deset godina je jedan od lidera u razvoju novih tehnologija koje omogućavaju fleksibilnost i jednostavnost korištenja sistema. Inim posluje u skladu s ISO 9001 certifikatom, proizvodi u Italiji, a svi proizvodi su usklađeni s normama Evropske unije kao što su EN 54 za vatrodojavu ili EN 50131 (Grade 3) za protivprovalne sisteme.

Industrija: Tehnička zaštita, Protivprovala, Pametni domovi, Vatrodojava

Primarna djelatnost: Proizvođač

ISEO
Italija
Štand: 56

ISEO grupa je vodeća italijanska porodična kompanija sa sjedištem u gradu Pisogne (Brescia). Osnovana je 1969. godine i od tada se uspješno bavi projektovanjem, proizvodnjom i prodajom pametnih sistema za upravljanje pristupom, koji su namijenjeni zaštiti ljudi i protivprovalnoj sigurnosti. ISEO grupa je snažno orijentisana ka globalnom tržištu i prisutna je na međunarodnom nivou zahvaljujući strategiji utemeljenoj na otvaranju i akviziciji lokalnih podružnica. Uz vrhunski kvalitet kao glavni cilj, ISEO će se nastaviti fokusirati na stručno znanje zaposlenika, lojalnost i pouzdanost.

Industrija: Mehanička zaštita, Tehnička zaštita, Kontrola pristupa

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater

IT Concepts
Bugarska
Štand: 34

TTG se sastoji od pet firmi u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Sloveniji, uz širenje aktivnosti na cijeli Balkan i dalje. TTG upošljava 25 stručnjaka iz različitih područja – nauke o materijalima, metalurgije, hemije, automatizacije, mehatronike, građevine i elektronike, te marketinga i prodaje. Partneri firme su dokazana imena na tržištu u području NDT-a, opreme za laboratorijsko ispitivanje i analizu, održavanja, termičke obrade, sigurnosti i forenzike.

Industrija:

Primarna djelatnost:

IT Odjel
Bosna
Štand: 74

IT Odjel se od 2013. bavi razvojem softvera. Svoje resurse fokusira na razvoj inovativnih softverskih i mobilnih rješenja za zdravstvo, lokalnu upravu, državne agencije, ministarstva te mala i srednja preduzeća. Izražena potražnja na tržištu navela je IT Odjel da izradi svoje prepoznatljivo softversko rješenje „Renata“. Riječ je o proaktivnom informacijskom sistemu za organe reda koji unapređuje javnu i nacionalnu sigurnost, pomaže u borbi protiv kriminala i korupcije te značajno ubrzava rast ekonomije i produktivnosti. Renata je 2016. proglašena jednim od najboljih rješenja za organe reda u segmentu rješenja za nacionalnu i javnu sigurnost.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Johnson Controls (Tyco)
Irska
Štand: 66

Pod imenom Tyco, dio Johnson Controls grupacije, obuhvaćeni su u svijetu vodeći brendovi u kontroli pristupa, videonadzoru i protivprovali: American Dynamics, Exacq, Illustra, CEM Systems, DSC, Kantech i Software House. Riječ je o kompanijama čije zajedničko iskustvo u proizvodnji sistema zaštite nadmašuje sve druge grupacije tog tipa u svijetu. Tyco integracijske platforme zajednički projektuju stručnjaci iz različitih područja tehničke zaštite. Njihovo zajedničko znanje i iskustvo omogućava korisnicima da putem tehničke zaštite vide, postignu i uštede više. Tycova rješenja su osmišljena da budu kompatibilna s tehnologijama koje tek dolaze.

Industrija:

Primarna djelatnost:

KODEKS
Hrvatska
Štand: 24
KODEKS je osnovan 1989. godine i danas posluje na tri kontinenta. Predvodnik je u oblasti ponude i integracije rješenja za pametne zgrade, koja koriste tehnologiju vještačke inteligencije i interneta stvari (IoT) u različitim sektorima. Kao pouzdan partner, KODEKS implementira najsavremenije koncepte IT infrastrukture, saradnje, konvergencije, cloud računarstva, sigurnosti i videonadzora, zaštite i automatizacije za vaše projekte. Kodeksovi korisnici vodeći su telekomunikacijski operateri, javna preduzeća, hoteli, banke i osiguravajuća društva, firme iz privatnog sektora i globalni kupci.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Lunatronik
Srbija
Štand:

Lunatronik je kompanija za proizvodnju, projektovanje, inženjering, trgovinu i usluge. Osnovana je 1990. godine i bavi se integrisanim sigurnosnim sistemima: protivprovalnim alarmnim sistemima za zaštitu objekata s GSM/GPRS/LAN komunikacijom, pametnim domovima, i bežičnim i žičanim, za jednostavnu kontrolu i energetsku efikasnost, videonadzornim sistemima s daljinskim pristupom, sistemima automatske detekcije požara, kontrolom pristupa i evidencijom radnog vremena, kontrolom rada čuvarske službe i svih terenskih službi, GPS praćenjem vozila i ljudi te izradom i konfiguracijom računarskih mreža.

Industrija:

Primarna djelatnost:

M2M Services
Bugarska
Štand: 22

M2M Services je proizvođač najmodernije komunikacijske opreme. Specijaliziran je za pružanje hardverskih, softverskih i podatkovnih usluga za sigurnosne kompanije. Njegov portfolio uključuje: višekanalne komunikatore (Dual SIM, LTE / LTE-M / NB-IoT / 4G / 3G / 2G, LAN), Android / iOS mobilnu aplikaciju sa smart funkcionalnostima, upravljive roaming SIM kartice za ekonomičan prijenos podataka, daljinsko programiranje za odabrane DSC, Honeywell i Interlogix centrale te pametni hibridni alarmni sistem s ugrađenim komunikatorom. S više od 250.000 prodatih uređaja u više od 35 zemalja, M2M usluge osnažuju sigurnosnu industriju.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Mak Alarm
Sjeverna Makedonija
Štand:

Mak Alarm je među prvim sigurnosnim kompanijama u Sjevernoj Makedoniji. Posjeduje sljedeće ISO certifikate: ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018, ISO 27001:2013 i ISO 20000-1:2018. Na listi klijenata su Vlada Republike Sjeverne Makedonije i ostale državne institucije,
Nacionalna i druge komercijalne banke, Makedonska berza, ambasade Francuske i Velike Britanije, elektroenergetske kompanije EVN i MEPSO, klinički centri Majka Tereza i Acibadem Sisitina, TAV aerodrom i druge privatne kompanije.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Makedonski Telekom
Makedonija
Štand: 64A

Makedonski Telekom je vodeći nacionalni telekomunikacijski operater i dio Deutsche Telekom Grupe. Nudi govorne i podatkovne usluge koje se pružaju putem fiksne i mobilne mreže i uz dugogodišnje iskustvo i lidersku poziciju na tržištu. Kompanija kontinuirano uvodi svjetska dostignuća i inovativna rješenja te prati najsavremenije tehnološke trendove. Makedonski Telekom nudi portfolio za rezidencijalne i poslovne klijente iz jedinstvenog izvora i fokusira se na cloud i ICT rješenja kako bi ponudio najbolje moguće korisničko iskustvo. U tu svrhu i u skladu s najnovijim telekomunikacijskim trendovima, Makedonski Telekom se kontinuirano fokusira na potrebe i zahtjeve savremenih klijenata.

Industrija:

Primarna djelatnost:

MAKIM
Turska
Štand: 77

MAKIM je jedan od vodećih turskih proizvođača okretnih barijera, rampi i sistema kontrole pristupa. Kompanija svoje usluge pruža već 37 godina i posluje u 67 zemalja. MAKIM posjeduje sve neophodne kapacitete za početne aktivnosti istraživanja i razvoja za bilo koji proizvod u svom portfoliju.
Slijede ih faze projektovanja, proizvodnje, marketinga i prodaje te održavanja i servisiranja tokom i nakon garantnog roka.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Maksiprint
Makedonija
Štand:

Maksiprint Kompjuteri je kompanija fokusirana na vrijednost. Osnovana je privatnim kapitalom 1992. godine s ne više od tri zaposlenika. Danas je jedna od vodećih firmi u oblasti IT-a i sigurnosti koja svojim klijentima nastoji pružiti samo najbolje iz tih sektora. Nudi proizvode svjetski poznatih kompanija i njihovu tehnologiju za zaštitu domova, ureda, kompanija, prodajnih objekata itd. Osim prodaje i održavanja računarske opreme, Maksiprint Kompjuteri nude i jednostavne protivprovalne alarme za domove, korisnicima prilagođene sisteme videonadzora te projektovanje i implementaciju informacijskih, alarmnih, videonadzornih i sistema za praćenje radnog vremena.

Industrija:

Primarna djelatnost:

March Networks
Kanada
Štand: 46

March Networks pomaže organizacijama da transformišu video u poslovnu inteligenciju. To se izvodi kroz integraciju videonadzora, analitike i podataka iz poslovnih sistema i uređaja povezanih s internetom stvari (IoT). Kompanije širom svijeta koriste March Networksova rješenja kako bi poboljšale efikasnost i usklađenost s propisima, smanjile gubitke i rizike, poboljšale korisničku uslugu i postale konkurentnije. Kompanija ima dugu historiju u oblastima videonadzora i umrežavanja i prepoznata je kao lider u upravljanju videom i hostiranim uslugama.

Industrija:

Primarna djelatnost:

MDN Security
Sjeverna Makedonija
Štand: 44

Tokom 17 godina rada MDN Security, kompanija za zaštitu imovine i lica, efikasno rješava profesionalne izazove na makedonskom tržištu. Primjenom postavljenih standarda za kvalitet usluga, MDN Security svojim korisnicima nudi stabilan, siguran i bezbjedan ambijent na dnevnoj bazi. Kompanija posjeduje najsavremenija materijalna i tehnička sredstva i opremu i ponosna je na svoje stručno obučeno osoblje. Osim toga, kroz efikasno organizovan sistem fizičke i tehničke zaštite, nadzora i patrola, kompanija nudi 24-satnu profesionalnu sigurnost i zaštitu.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Messe Frankfurt
Njemačka
Štand:

Messe Frankfurt je najveći svjetski organizator sajmova, skupova i događaja s vlastitim izložbenim prostorom. Grupacija zapošljava više od 2500 ljudi na 30 lokacija širom svijeta. Zahvaljujući neograničenoj posvećenosti i bogatom iskustvu, Messe Frankfurt aktivno posluje u međunarodnom sajamskom sektoru već preko 80 godina. U rasponu od automobilske i tekstilne industrije, logistike, muzike, energijske efikasnosti i sigurnosti do sektora domova i industrije ljepote, Messe Frankfurt nudi sveobuhvatan program sajmova, skupova i drugih događaja. Istovremeno, kvalitet naših manifestacija ispunjava najviše standarde.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Micei Internacional
Sjeverna Makedonija
Štand: 40

Mikei Internacional je osnovan 1990. godine. Osnovna djelatnost kompanije obuhvata oblasti odbrane, vojske, sigurnosti, zaštite i pratećeg tržišta. Tokom godina razvoj i rast Mikei Internacionala rezultirali su širenjem asortimana njegovih proizvoda i usluga, a integrisani sigurnosni sistemi te kompanije postali su sastavni segmenti proizvoda i usluga koje koriste međunarodne policijske snage i profesionalni korisnici sigurnosti. Mikei Internacional je jedan od glavnih dobavljača za potrebe vlada Republike Sjeverne Makedonije i susjednih zemalja.

Industrija:

Primarna djelatnost:

MOBICOM
Slovenija
Štand: 4
MOBICOM od 1993. godine pruža najbolja rješenja za tehničku sigurnost, sigurnosna inžinjerska rješenja i najpouzdanije proizvode svjetski poznatih proizvođača (DSC, OPTEX, ADS) na slovenskom tržištu. Vlastitim fleksibilnim rješenjima omogućuje bolje poslovanje i brži napredak svojim kupcima i poslovnim partnerima. Osim marketinške opreme, MOBICOM u svom radu često ima savjetodavnu i obrazovnu ulogu, što ga značajno odvaja od ostalih povezanih kompanija u području sigurnosnog inžinjeringa.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Modepack
Hrvatska
Štand: 70

Modepack je kompanija specijalizirana za proizvodnju ambalaže za siguran transport novca i dragocjenosti, kao i pakovanja za e-trgovinu i dostavu. Kompanija je nastala iz Weltplasta (Bosna i Hercegovina) kao jednog od najvećih evropskih proizvođača. Iako joj je sjedište u Zagrebu, već je stekla povjerenje vodećih kompanija za transport gotovine u Skandinaviji, Njemačkoj i širom Evrope. Modepack je uvijek spreman na suočavanje s izazovima i predat je izradi visokokvalitetnih proizvoda koji zadovoljavaju najviše standarde sigurnosti i zaštite okoliša.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Nik Sistemi
Sjeverna Makedonija
Štand: 9

NIK Sistemi iz Skoplja je privatna kompanija koja 28 godina uspješno posluje u oblastima: videonadzora, detekcije i gašenja požara, tehničke zaštite od krađe i napada, evidencije radnog vremena, kontrole kretanja ljudi i vozila s odgovarajućim elektro-mehaničkim barijerama i videointerfona. NIK Sistemi sarađuju s mnogim renomiranim kompanijama, među kojima su: Hikvision, DSC, Bentel, Fireclass, Commax i dr. Kvalitet opreme i inžinjering garantuju pažljivo odabrani partneri i stručnost marljivog tima, kao i njegovo kontinuirano obrazovanje i opremanje najsavremenijim sredstvima rada.

Industrija:

Primarna djelatnost:

NIKOB
Sjeverna Makedonija
Štand: 17

NIKOB je prva makedonska agencija za zaštitu ljudi i imovine. Osnovana je 1998. godine u Skoplju. Poslovna politika Nikoba temelji se na kvalitetu usluga koje nudi, primjeni naprednih tehnologija i dostupnosti svima. Njegovi zaposlenici uvijek su posvećeni poslu i kontinuirano unapređuju kvalitet u svim segmentima ponuđenih usluga. Pri tome čine sve kako bi trajno zadržali vodeću poziciju na tržištu. NIKOB danas s ponosom ističe značajan rast poslovanja, kao i broj od preko 6.000 klijenata koji koriste njegove usluge.

Industrija: Tehnička zaštita, Mehanička zaštita, Fizička Zaštita, Videonadzor, Vatrodojava, Komunikacije

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater, Integrator

Optex
Japan
Štand: 23

Optex je japanski proizvođač sigurnosnih detektora, čiji su proizvodi prepoznati zahvaljujući jedinstvenoj tehnologiji detekcije pomoću IR zračenja. Kompanija nudi PIR i PIR/MW detektore za rad na otvorenom i u zatvorenom prostoru, senzore s aktivnim infracrvenim zrakama, sistem zaštite pomoću optičkog kabla i jedinstvenu tehnologiju laserskog skenera REDSCAN. Proizvodi Optexa dostupni su u više od 50 zemalja. Od osnivanja 1979. stekao je globalnu reputaciju na osnovu kvaliteta, inovativnosti i tehničke izvrsnosti. OPTEX Security Sp. z o.o. zadužen je za distribuciju sigurnosnih proizvoda u Istočnoj Evropi.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor

Primarna djelatnost: Proizvođač

OSA
Sjeverna Makedonija
Štand: 52

OSA je prva registrovana agencija za zaštitu osoba i imovine u Republici Sjevernoj Makedoniji, koja je profesionalnim pristupom i visokim kriterijima u radu uspjela izgraditi brend na tržištu sigurnosti. Posluje od 2000. godine, ima više od 500 zaposlenika te nudi široku paletu usluga, orijentisanih prema potrebama klijenata. Najveća potvrda uspjeha je saradnja sa stabilnim i ozbiljnim firmama te najvećim bankama u zemlji, a godinama osigurava i najveće trgovinske centre, poznate građevinske firme, velike industrijske objekte itd. OSA nudi sve usluge privatne sigurnosti, kao i fizičko obezbjeđenje objekata i osoba, videomonitoring, moto-patrolnu sigurnost, transport novca i dragocjenosti te projektovanje, instaliranje i održavanje sistema tehničke zaštite.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Partizan
Engleska
Štand: 28

Partizan kao sigurnosni brend počinje s radom 2008. godine. Glavni cilj bila je proizvodnja CCTV sistema s najboljim odnosom cijena i kvaliteta na tržištu, što je naposljetku i postignuto. Kompanija posjeduje predstavništva i vrši prodaju na području Evrope, Zajednice nezavisnih država, Bliskog istoka i Afrike. Partizanovi proizvodi obuhvataju CCTV, sisteme kontrole pristupa i interfone, koji su integrisani u jedno rješenje. Među njegovim inovativnim rješenjima je Partizan Cloud Storage, VSaaS koji pomaže u snimanju videa direktno s IP kamere na cloud.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Kontrola pristupa, Softverska rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač

PASO
Italija
Štand: 55

PASO je italijanski brend koji je najpoznatiji po svojim 100V rješenjima, EN54 sistemima za evakuaciju i konferencijskim sistemima. Kompanija igra važnu ulogu na tržištima tehnologija za difuziju zvuka i glasovnu evakuaciju. Zahvaljujući impresivnim rezultatima na planu razvoja i vlastite proizvodnje, PASO je uspješno lansirao svoje EN54 kompaktne sisteme za glasovnu evakuaciju – PAW seriju. PAW5500 i PAW51K serije nudi nove funkcije, uključujući integrisani SD/USB čitač mp3 datoteka, višejezični softver za upravljanje, dual LINK liniju za povezivanje s PAW jedinicama, pri čemu je svaka zona nezavisna i posjeduje 3-pojasni ekvilajzer, kao i mogućnost ubacivanja novih kartica koje podržavaju dodavanje 2 ili 6 muzičkih ulaza.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Perpetuumobile Security
Sjeverna Makedonija
Štand: 69

Perpetuumobile Security je specijalizirana sigurnosna kompanija koja svoju priču uspješno gradi na tržištu već 25 godina. Nudi usluge obezbjeđenja u oblasti fizičke i tehničke sigurnosti najvišeg kvaliteta, 24 sata dnevno, 365 dana u godini, s odgovornim i dobro obučenim timom. Prema kodeksu agencije, profesionalizam, stručnost i iskrenost su karakteristike koje svaki zaposlenik te kompanije mora imati.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Prima
Slovenija
Štand: 43

Prima je poznata po kvalitetnom rješenju za IP kontrolu pristupa. Flexair je inovativni, modularni koncept s održivim, elegantnim i korisniku prilagođenim proizvodima, pogodnim za industrijske, poslovne ili stambene objekte. Pogodnosti ovakve kontrole pristupa su: kućni cloud, kontroleri na bazi web-servisa, jednostavna instalacija i korištenje, šifrovana komunikacija, otvorenost za integraciju i cilindri na baterije za udaljene lokacije. Partneri Prime u Skandinaviji, Njemačkoj, SAD-u i UAE-u znaju cijeniti njenu stručnost, 20 godina iskustva i tehničku podršku svjetske klase.

Industrija: Tehnička zaštita, Mehanička zaštita, Kontrola pristupa

Primarna djelatnost: Proizvođač

Protekta
HRVATSKA
Štand:

Protekta je firma koja projektuje, instalira i servisira sisteme integralne tehničke zaštite osoba, imovine i komunikacija. Prisutna je na tržištu Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Firma je ovlaštena za izradu sigurnosnih elaborata, projekata integralne tehničke zaštite, procjenu ugroženosti i projekata izvedenog stanja u finansijskim institucijama i drugim kompanijama za potrebe MUP-a i dr. Protekta ima brojne reference u svim vertikalama kao što su: državne institucije, ministarstva i agencije, banke i ambasade, zaštitarske firme, trgovine i trgovački centri itd.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Racksis
Turska
Štand:

Racksis proizvodi rack ormare posebno dizajnirane za IT i mrežne sisteme. Već 21 godinu kompanija štiti podatke uz podršku grupacije Kocaeli Kaya iz Turske. Racksis 19” rack ormari se proizvode u skladu s EN standardima i TSEN61587-1 i ISO9001: 2008 certifikatima. Racksis štiti radne prostore u skladu s IP 20, IP55 i IP 66 standardima, dok se zaštićene radne površine i unutrašnji i jednostrani/dvostrani zidni ormarići dodatno štite primjenom preventivnih politika koje su predviđene zakonom i provode se u skladu s regulatornim ciljevima. Wizard Systems Skopje je ekskluzivni distributer za Racksis u Sjevernoj Makedoniji.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Relisys
Sjeverna Makedonija
Štand: 59

Relisys je privatna kompanija osnovana u septembru 2000. godine. Specijalizirana je za projektovanje i realizaciju infrastrukture za komunikacijske i visokonaponske mreže. Kompanija također dizajnira i implementira inovativne i savremene tehnologije i specifična znanja u izgradnji infrastrukturnih mreža. Relisys je distributer opreme MOLEX Premise Networksa za Makedoniju.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Roaming Networks Security
Srbija
Štand: 25

Roaming Networks Security je kompanija koja posluje u okviru Roaming Networks Grupe. Bavi se procjenom rizika, planiranjem, projektovanjem, izvođenjem i održavanjem sistema tehničke zaštite: videonadzora, kontrole pristupa, protivprovale sa zaštitom perimetra, detekcije požara i opasnih gasova, javnog razglasa i IP interfonskih sistema, kao i integracijom sistema. Stručnim znanjem i profesionalnim pristupom, Roaming Networks Security se trudi da kroz integrisane sisteme sigurnosti korisnicima maksimalno pojednostavi njihovu upotrebu, uz podizanje stepena sigurnosti na najvišu moguću mjeru.

Industrija: IP i mrežna rješenja

Primarna djelatnost: Sistem Integrator

Salon bankarske opreme
Hrvatska
Štand: 45

Salon bankarske opreme Ozimec je proizvođač, izvoznik i ekskluzivni zastupnik proizvoda renomiranih svjetskih kompanija iz područja sigurnosne i bankarske opreme. Firma posjeduje visok nivo stručnosti i sposobnost pružanja cjelovite usluge u osmišljavanju, izvedbi, opremanju i zaštiti prostora i imovine. S 25-godišnjim iskustvom, poslovnicama u Hrvatskoj te firmama u BiH, Srbiji i Libiji, SBO brzo i efikasno odgovara na sve zahtjeve klijenata. Kompanija raspolaže najvećim i najmodernijim izložbenim prostorom sigurnosne i bankarske opreme u regiji. Zapošljava više od 80 ljudi.

Industrija:

Primarna djelatnost:

SALTO Systems
Španija
Štand: 10

SALTO Systems je osnovan 2001. godine s ciljem kreiranja novog i naprednog koncepta kontrole pristupa. Proizvodi kao što je SALTO Virtual Network doveli su do ubrzanog rasta kompanije, čiji se proizvodi za kontrolu pristupa danas koriste na više od 1.500.000 vrata u preko 90 zemalja. Korisnici su aerodromi, bolnice, državne zgrade, univerziteti, poslovna sjedišta i hoteli. Kompanija SALTO je preoblikovala svijet kontrole pristupa tako što je kontinuirano i uspješno predviđala potrebe korisnika na brzorastućem tržištu. SALTO postavlja nove standarde sigurnosti, upravljanja i skalabilnosti.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Satel
Poljska
Štand: 38

Satel od osnivanja 1990. gradi reputaciju proizvođača visokokvalitetnih elektronskih uređaja. Ponuda od preko 400 proizvoda uključuje protivprovalu, kontrolu pristupa, pametne kuće te sisteme za nadzor i dojavu požara. Svi Satelovi elektronski i mehanički proizvodi i softveri su razvijeni, testirani i proizvedeni u fabrici u Poljskoj. Sposobnost prepoznavanja i zadovoljavanja potreba kupaca doprinosi rastu životnog standarda korisnika proizvoda u više od 50 zemalja. Wizard Systems iz Skoplja je ekskluzivni distributer Satelovih proizvoda u Sjevernoj Makedoniji.

Industrija: Tehnička zaštita, Protivprovala

Primarna djelatnost: Proizvođač

Seagate
USA
Štand: 3

Od rasponu od pametnih ličnih uređaja do inteligentnog hyperscale oblaka, ogromne količine podataka se stvaraju svakog trenutka i obogaćuju naš svijet. Tako nastaje globalna sfera podataka kao rastuća dimenzija „živih“ informacija. Ona se stalno kreće oko nas, odražava i unapređuje kvalitet života na bezbroj načina. Seagateova poslovna rješenja osposobljavaju milijarde pojedinaca i organizacija da kontinuirano iskorištavaju neograničen potencijal podataka. Od istraživanja koja spašavaju živote, preko pametnih gradova do neuronskih mreža i drugih tehnologija, zaposlenici Seagatea neumorno kreiraju inovativne i temeljne tehnologije kako bi pomogli ljudima da osvoje beskraj sfere podataka.

Industrija:

Primarna djelatnost: Proizvođač, Distributer

Sectron
Makedonija
Štand: 61

Sectron je registrovan u augustu 2005. s idejom da klijentima pruži sigurnost u skladu s njihovim potrebama i željama. Danas je spremna da im pruži najnoviju tehnologiju dostupnu u razvijenim zemljama. Rast broja klijenata dokaz je da Sectron nudi kvalitetne proizvode, planiranje i usluge. Sectron je osigurao mjesto jednog od lidera u oblasti prodaje, dizajna, distribucije i implementacije sigurnosnih sistema.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Vatrodojava, Kontrola pristupa, Perimetarska zaštita

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater, Distributer

SECUBEST
Južna Korea
Štand: 27

SECUBEST je podružnica CPRO-a, proizvođača videonadzornih sistema osnovanog 1996. godine. Kompanija posjeduje proizvodne pogone u Južnoj Koreji i Vijetnamu. Godine 2019. predstavila je inteligentno rješenje za videoanalizu, koje je dopunilo niz postojećih sveobuhvatnih rješenja, uključujući inteligentne kamere te bridgeve, servere i oblake za videoanalitiku. Pružajući precizne slike i obavještenja putem AI filtera za duboko učenje, kompanija je posvećena povećanju efikasnosti sigurnosnih sistema i razvoju sigurnosnog koncepta „predvidi i spriječi“, koji prevazilazi tradicionalni pojam čuvanja.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Sensor
Sjeverna Makedonija
Štand: 61

Sensor, dio Tenzor Grupe, prepoznat je po inovativnoj tehnologiji, orijentaciji prema kupcima, kvalitetu i pouzdanosti. Oslanjajući se na znanje i iskustvo svog osoblja, Sensor pruža tehnički i ekonomski isplativa rješenja za sigurnosne i sisteme upravljanja zgradama od 2000. godine. Kompanija planira, projektuje, ugrađuje i održava napredna sigurnosna rješenja, rješenja za inteligentno upravljanje saobraćajem i objektima, rješenja za ugostiteljstvo te za poslovnu inteligenciju i tehnički marketing.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Sicurezza
Italija
Štand:

Sajam SICUREZZA danas je veći, reprezentativniji i više fokusiran na međunarodni karakter i tržišne trendove nego ikada ranije. U ekonomskom i historijskom kontekstu u kojem se sigurnost više ne tretira isključivo kao instrument zaštite, nego kao strateški alat za upravljanje kompanijama i gradovima, SICUREZZA 2019 se priprema za svoje 20. izdanje, uz projekat koji se fokusira na savremene promjene. Fokus će se staviti na korisnicima prilagođena rješenja za svaku situaciju, a velika pažnja će biti posvećena i integraciji sa sličnim tržištima. Kao i prošli put, istovremeno će biti održan i Smart Building Expo, kojem će se ovaj put pridružiti i Smart City i Smart Lighting, kao i Cyber Security, jer poslovna sigurnost danas sve više ovisi o zaštiti podataka.

Industrija:

Primarna djelatnost:

SICURIT Perimeter Protection Systems
Italija
Štand: 47

SICURIT Perimeter Protection Systems je odjel kompanije SICURIT Alarmitalia Spa koji se još od 1971. bavi proizvodnjom i distribucijom sigurnosnih sistema. Jedan je od dokazanih lidera na italijanskom tržištu, a od 2000. izvozi sisteme za zaštitu perimetra u više od 25 zemalja. Administrativni i poslovni prostori kompanije SICURIT su u industrijskoj zoni sjeverno od Milana. Osim toga, posjeduje i sedam agencija na nivou država, dvije međunarodne podružnice, dva međunarodna predstavništva, samostalni odjel za istraživanje i razvoj, samostalni proizvodni pogon i posebno postrojenje za testiranje na otvorenom.

Industrija: Tehnička zaštita, Perimetarska zaštita

Primarna djelatnost: Proizvođač

Sony Electronics
Japan
Štand: 19

Sony Corporation i Bosch udružili su snage kako bi postavili nove standarde u videonadzornoj industriji. Pored kombinovanja vrhunskih tehničkih i stručnih kapaciteta obje kompanije, Bosch Security Systems je uspostavio poseban prodajni i marketinški tim za Sonyjeva profesionalna sigurnosna videorješenja, koji je aktivan na svim tržištima osim u Japanu. Asortiman Sonyjevih proizvoda za videonadzor uključuje IP kamere, 4K nadzorne kamere, bežične nadzorne kamere, mrežne snimače, CCTV kamere, kodere i softver. Sony Video Security garantuje beskompromisni fokus na naprednim videotehnologijama koje izlaze izvan okvira tržišnih trendova i trasiraju budući pravac razvoja i inovacija.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor

Primarna djelatnost: Proizvođač

Špica Group
Slovenija
Štand: 13

Špica Group već 30 godina nudi najpriznatija svjetska rješenja za kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena. Osim rješenja koja su plod vlastitog razvoja (Time&Space – SW i HW), nudi opremu i rješenja za kontrolu pristupa najvećih svjetskih proizvođača iz oblasti poput ASSA ABLOY, HID Globala i drugih. Špica Group je međunarodno preduzeće s firmama u Jadranskoj regiji (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Makedonija) te širokom mrežom preprodavača. Špicina rješenja svakodnevno koristi preko 960.000 korisnika u više od 27 država.

Industrija: Tehnička zaštita, Kontrola pristupa

Primarna djelatnost: Proizvođač, Distributer

SPSC Grupa
UAE
Štand: 81

SPSC Grupa je inovativni globalni ponuđač rješenja u oblasti interneta stvari (IoT) i sigurnosnih sistema. Poslovni put Grupa je započela još 2012. godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Iza sebe ima bogatu listu uspješno realiziranih projekata. Članovi odbora odlučili su proširiti poslovanje u Bosni i Hercegovini donoseći nove tehnologije, koje će pomoći u tehnološkom razvoju regije. SPSC Grupa danas distribuira proizvode tri velika evropska brenda i u potrazi je za partnerstvom s drugim proizvođačima kako bi ponudila jedinstveno rješenje za internet stvari i sigurnost. Osim distribucije, SPSC Grupa nudi i konsultantske usluge za rješenja po mjeri vaših projekata ili objekata.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Suprema
Južna Korea
Štand: 67

Suprema je vodeći svjetski ponuđač biometrijskih i sigurnosnih rješenja. Njeni proizvodi i rješenja uključuju biometrijske IP čitače (za otiske prstiju i prepoznavanje lica), sisteme za kontrolu pristupa, terminale za evidenciju radnog vremena i ugrađene module čitača otisaka prstiju. Suprema se probila među 50 najboljih sigurnosnih kompanija na Security 50 listi i jedan je od najvećih globalnih ponuđača sigurnosnih biometrijskih rješenja. Ima podružnice u više od 130 zemalja.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Tehnoinspekt
Makedonija
Štand: 39

Tehnoinspekt je najveća kompanija na tržištu, sa 20 godina iskustva u oblasti ugradnje, projektovanja, testiranja i održavanja protivpožarnih sistema, sigurnosnih sistema, integracije i automatizacije. Kompanija je partner svjetski poznatih kompanija u ovom sektoru (Siemens Partner, Tyco itd.) Njen multifunkcionalni i svestrani tim je direktno uključen u neke od najvažnijih projekata u regionu i spreman je sarađivati u pogledu primjene bilo kojeg od navedenih sistema. Kao rezultat dugogodišnjeg iskustva u projektovanju više tipova sistema, Tehnoinspekt se lako može prilagoditi klijentovim idejama i očekivanjima u pogledu načina na koje se ovi sistemi mogu implementirati. Za svaki izazov kompanija nudi profesionalno rješenje.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Teletek Electronics
Bugarska
Štand: 12

Teletek Electronics je osnovan 1991. godine kao jedan od vodećih proizvođača cijelog spektra protivprovalnih i vatrodojavnih sistema. Tokom 28 godina obilježenih trajnim inovacijama, kompanija je zaposlila više od 180 ljudi, izvozila u 80 zemalja i osigurala gotovo milion objekata svojim sistemima. Teletek Electronics nastavlja razvijati i implementirati proizvode i rješenja visokih performansi, kombinirajući bogato tehnološko iskustvo i snažne proizvodne kapacitete na način da može odgovoriti na potrebe tržišta.

Industrija: Tehnička zaštita, Protivprovala, Vatrodojava, Videonadzor, Softverska rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater

TOA
Japan
Štand: 32

TOA kontinuirano jača ulogu inovativnog lidera koji želi redefinirati i unaprijediti tehničke standarde. Osnovana je 1934. u japanskom gradu Kobeu i danas u radu primjenjuje 80 godina iskustva u oblasti istraživanja, razvoja, međunarodne prodaje i marketinga sistema javnog razglasa. Decenijama prikupljana stručna znanja garant su provjerenog kvaliteta i jednostavne primjene. TOA je ponosna na činjenicu da može iskoristiti bogata znanja u svakoj od sedam oblasti poslovanja: glasovnim alarmnim sistemima, interfonskim sistemima, zvučnicima, ProSoundu, distribuciji, bežičnim te konferencijskim sistemima. Sve radi s ciljem kreiranja akustičnog ambijenta u kojem milioni ljudi mogu živjeti na sigurniji i prijatniji način.

Industrija: Audio sistemi, Javni razglas i glasovne dojave

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater, Integrator

Trokut Test Group
Hrvatska
Štand: 33

TTG se sastoji od pet firmi u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Sloveniji, uz širenje aktivnosti na cijeli Balkan i dalje. TTG upošljava 25 stručnjaka iz različitih područja – nauke o materijalima, metalurgije, hemije, automatizacije, mehatronike, građevine i elektronike, te marketinga i prodaje. Partneri firme su dokazana imena na tržištu u području NDT-a, opreme za laboratorijsko ispitivanje i analizu, održavanja, termičke obrade, sigurnosti i forenzike.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Venitem
Italija
Štand: 11

Venitem Grupa je jedan od vodećih poslovnih subjekata u oblasti proizvodnje i marketinga civilnih i industrijskih sigurnosnih sistema. S više od 40 godina iskustva, Grupa nudi inovativna rješenja koja uvijek prate elegantni i profinjen dizajn i besprijekorna kvaliteta. Proizvodi za protivprovalne i vatrodojavne sisteme su originalni i certificirani prema najnovijim standardima. Žičani i bežični alarmi, napajanja za sve vrste sigurnosnih sistema, relejne ploče, optičko-akustični paneli, radiopredajnici i mnogi drugi proizvodi jednostavni su kako za ugradnju tako i za upotrebu. Jedinstveni, elegantni i konkurentni proizvodi namijenjeni su sigurnim, efikasnim i savremenim sistemima sigurnosti.

Industrija: Tehnička zaštita, Protivprovala, Vatrodojava

Primarna djelatnost: Proizvođač, Distributer

Videotec
Italija
Štand: 31

Videotec dizajnira i kreira najsavremenije proizvode za profesionalnu videonadzornu industriju još od 1986. godine. Zahvaljujući timu dobro obučenih i motivisanih mladih menadžera, mala firma je s godinama postala jedan od najvažnijih dobavljača u sigurnosnoj industriji na području Evrope. Predviđajući zahtjeve tržišta koje se stalno razvija, Videotec se fokusirao na izradu naprednih integrisanih proizvoda za upravljanje sigurnosnim kamerama, kako analognim tako i mrežnim, namijenjenim za nadzor u zahtjevnim okruženjima na otvorenom. Videotec ima bogatu historiju inovacija, dugoročnih strategija i uspjeha.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor

Primarna djelatnost: Proizvođač

VIVOTEK
Tajvan
Štand: 60

VIVOTEK je jedan od vodećih svjetskih brendova u IP videonadzoru s velikim brojem vlastitih mrežnih kamera i snimača, PoE switcheva i softvera za upravljanje videozapisima. Kompanija je prepoznatljiva po inovativnim i visokopouzdanim proizvodima, raznovrsnosti kamera posebno dizajniranih za najsloženije aplikacije, inovativnoj tehnologiji, dizajnu i funkcionalnostima proizvoda. Kao odgovor na mogućnosti koje nudi rastući trend interneta stvari, VIVOTEK želi postati „oko“ u IoT-u koristeći svoje tehnološke mogućnosti u obradi slike i zvuka.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Softverska rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač, Distributer

Wizard Systems
Sjeverna Makedonija
Štand: 37

Wizard Systems je jedan od vodećih dobavljača sigurnosnih sistema u Makedoniji. Uspješno posluje još od 2005. godine. Kompanija nudi kompletnu opremu za videonadzor, alarmne sisteme, sisteme za detekciju požara, kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena, automatizaciju vrata, bankarsku opremu, rampe i sisteme za parkiranje i sigurnosne pečate. Misija Wizard Systemsa je ponuda proizvoda najvišeg kvaliteta, koji zadovoljavaju sve evropske standarde, uz pristupačne cijene i vrhunsku uslugu.

Industrija: Tehnička zaštita, Vatrodojava, Protivprovala, Kontrola pristupa, Audio sistemi

Primarna djelatnost: Proizvođač, Distributer

Zarja Elektronika
Slovenija
Štand: 62

Zarja Elektronika je slovenska firma sa sjedištem u Kamniku i poslovanjem na području šire regije. Jedna je od vodećih kompanija u oblasti tehničke sigurnosti. Osnovana je 1969. godine, kada je manja grupa entuzijasta počela s razvijanjem, proizvodnjom i instalacijom protivprovalnih sistema. Od tih početaka Zarja Elektronika je marljivim radom, znanjem, iskustvom i stalnim usavršavanjem, uz istovremeno praćenje globalnih trendova i implementacijom tehnički najzahtjevnijih projekata, prešla dug put do pozicije jednog od lidera na dinamičnom tržištu. Danas upošljava više od 70 osoba.

Industrija:

Primarna djelatnost:

KOMPANIJE KOJE SU DO SADA UČESTVOVALE NA IZLOŽBI