Izlagači

Ajax
Ukraina
Štand: 64

Industrija: Tehnička zaštita, Vatrodojava, Protivprovala, Pametni domovi

Primarna djelatnost: Proizvođač, Integrator

Alarm automatika
Hrvatska
Štand: 65

Alarm automatika je jedan od regionalnih lidera u oblasti tehničke zaštite i posluje na području 11 zemalja. Više od 150 zaposlenih brine o potrebama preko 2000 klijenata, kojima nudi provjerene sigurnosne sisteme više od 200 dobavljača, jedinstveni softver za centralizaciju i integraciju te profesionalne usluge. Kompanija posluje u skladu s ISO 9001: 2008 i ISO 27001 certifikatima te certifikatom o poslovnoj sigurnosti, a posjeduje i AAA certifikat izvrsnosti kreditnog rejtinga. Pored alarmnih stanica i instalatera, direktno posluje s vodećim kompanijama u regiji. Alarm automatika će na ovogodišnjem Summitu proslaviti 30. rođendan!

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Vatrodojava, Kontrola pristupa, Zaštita artikala od krađe, Upravljanje objektima

Primarna djelatnost: Instalater, Sistem integrator

Arecont Vision
USA
Štand: 27

Arecont Vision je američka kompanija čije se sjedište, odjeli za istraživanje i razvoj, proizvodnju i podršku nalaze u Glendaleu u Kaliforniji. Arecont Vision je doprinio razvoju tehnologije megapikselnih (MP) kamera za profesionalne sigurnosne aplikacije više nego bilo koji drugi proizvođač. Broj njegovih instaliranih sistema premašio je milion isporučenih jedinica, koje nude provjereni kvalitet. Kamere ove kompanije se proizvode u SAD-u i uključuju podršku za širok spektar videonadzornih aplikacija i objekata. Megapikselne kamere Arecont Visiona nude američku tehnologiju, nesavladivu cyber zaštitu i vrhunsku mogućnost nadogradnje.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, IP i mrežna rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač, Distributer, Sistem Integrator

ASSA ABLOY
Švedska
Štand: 7

ASSA ABLOY je globalni lider u rješenjima za otvaranje vrata. Od osnivanja 1994. godine ASSA ABLOY je od regionalne firme postala međunarodna grupacija s oko 47.000 zaposlenika, poslovanjem u više od 70 zemalja i prodajom od blizu 7,4 milijarde eura. U brzorastućem segmentu elektromehaničke sigurnosti ASSA ABLOY drži vodeću poziciju u kontroli pristupa, identifikacijskim tehnologijama, automatizaciji ulaza i hotelskoj sigurnosti. Širom svijeta ljudi osiguravaju sve do čega im je stalo s brendom u koji imaju najviše povjerenja – Yale. Zato kompanija s ponosom ističe da je Yale, “najomiljenija svjetska brava”, dio ASSA ABLOY grupacije.

Industrija: Tehnička zaštita, Kontrola pristupa

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater

Ateis
Tajvan
Štand: 14

Industrija: Audio sistemi, Javni razglas i glasovne dojave

Primarna djelatnost: Proizvođač, Distributer

Avigilon
USA
Štand: 20

Avigilon, kompanija grupacije Motorola Solutions, globalnom tržištu nudi provjerena sigurnosna rješenja.
Avigilon projektuje, razvija i proizvodi sisteme za videoanalitiku, softver i hardver za upravljanje mrežnim videom, videonadzorne kamere i rješenja za kontrolu pristupa. Njegova rješenja instalirana su na više hiljada lokacija, uključujući kampuse, transportne sisteme, zdravstvene i javne ustanove, kritičnu infrastrukturu, zatvore, fabrike, kasina, aerodrome, finansijske i državne institucije te maloprodajne objekte.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Kontrola pristupa, IP i mrežna rješenja, Softverska rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač

AVS ELECTRONICS SPA
Italija
Štand: 30

AVS ELECTRONICS SPA  je 100% italijanska kompanija s više od 40 godina iskustva u radu sa sigurnosnim sistemima. AVS-ovi proizvodi razvijaju se i proizvode u Italiji, na što su posebno ponosni. Kompanija je počela s radom 1974. godine i od tada se razvija brzo, uz plasman proizvoda koji se danas mogu naći u više hiljada instalacija. AVS Electronics se bavi projektovanjem, testiranjem i proizvodnjom sigurnosnih uređaja za stambeni, industrijski, poslovni i vojni sektor. Danas posluje u više od 50 zemalja zahvaljujući kvalitetu njegovih proizvoda.

Industrija: Tehnička zaštita, Vatrodojava

Primarna djelatnost: Proizvođač

Axis Communications
Švedska
Štand: 21

Axis Communications nudi inteligentna sigurnosna rješenja koja omogućavaju kreiranje pametnijeg i sigurnijeg svijeta. Kao jedan od tržišnih lidera u segmentu mrežnog videa, Axis gura industriju naprijed kontinuirano kreirajući inovativne mrežne proizvode bazirane na otvorenoj platformi. Pri tome se kupcima nudi vrhunska vrijednost u okviru globalne partnerske mreže. Axis održava dugoročne odnose sa svojim partnerima i nudi im stručna znanja i najkvalitetnije mrežne proizvode na postojećim i novim tržištima.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, IP i mrežna rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač

BALKAN SECURITY SERVICE
Srbija
Štand: 1

Industrija: Tehnička zaštita, Protivpožarna zaštita

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater

Besa Security
Štand:

Industrija:

Primarna djelatnost:

Bicsi
Štand:

Industrija:

Primarna djelatnost:

Biro safe
Sjeverna Makedonija
Štand: 36

BIROSAFE je makedonska kompanija koja se od 2001. bavi proizvodnjom, prodajom i instalacijom sigurnosnih i protivpožarnih sefova, pretinaca, vrata, sefova i dr. za banke, pošte, ministarstva, javna preduzeća, pravna i fizička lica. BIROSAFE ima podružnice i distributere u: Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Albaniji i Bugarskoj. Certifikat ISO 9001 dobija 2005. godine, 2010. ECB-S-ov EN 1143-1 certifikat za sefove, a 2012. istim certifikatom biva nagrađen za trezorska vrata te standardom EN 1627 za sigurnosna vrata. Od 2009. je član Asocijacije evropskih sigurnosnih sistema (ESSA).

Industrija: Mehanička zaštita, Kontrola pristupa, Transport novca, Protivprovala

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater

Bosch
Njemačka
Štand: 18

Bosch Building Technologies vodeći su dobavljač proizvoda i sistema iz oblasti sigurnosti, zaštite i komunikacija. U odabranim zemljama Bosch nudi rješenja i usluge za sigurnost zgrada, energetsku učinkovitost i automatizaciju zgrada. Oko 9.000 saradnika ostvarilo je prodaju od otprilike 1,9 milijardi eura u 2017. godini. Portfolio proizvoda obuhvata videonadzor, protivprovalne sisteme, otkrivanje požara i glasovnu evakuaciju, kao i sisteme kontrole pristupa i upravljanja. Profesionalni audio i konferencijski sistemi za komunikaciju glasa, zvuka i muzike upotpunjuju asortiman.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Softverska rješenja, Kontrola pristupa, Vatrodojava, Upravljanje objektima, Protivprovala,

Primarna djelatnost: Proizvođač

ComNet
USA
Štand: 8

ComNet-ov asortiman proizvoda za komunikaciju i umrežavanje obuhvata Ethernet prekidače, konvertere medija, bakrene pojačivače dometa, rješenja za PoE/napajanje na daljinu, komplete za bežičnu komunikaciju i mobilne uređaje. ComNetova rješenja globalno su zastupljena u brojnim sektorima i tipovima infrastrukture, dok su sigurnosne i podatkovne mreže projektovane tako da mogu raditi i u najekstremnijim i najzahtjevnijim okruženjima. Sjedište kompanije i fabrika nalaze se u SAD-u, a podršku korisnicima pruža više od 80 radnika u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji, Poljskoj, Francuskoj, Španiji, Dubaiju, Indiji i Singapuru.

Industrija: Tehnička zaštita, Kontrola pristupa, IP i mrežna rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač

CP SECURITY
Srbija
Štand: 51

Industrija: Kontrola pristupa

Primarna djelatnost: Proizvođač

D-Link
Tajvan
Štand: 16

D-Link je jedan od vodećih svjetskih proizvođača mrežne infrastrukture, koji već 30 godina proizvodi inovativne i intuitivne proizvode visokih performansi za kompanije i privatne korisnike. D-Link dizajnira, razvija i proizvodi mrežne i bežične sisteme, sisteme za pohranu podataka, sigurnosne i IP videonadzorne sisteme, te mydlink Home sistem pametne kućne tehnologije. Kompanija isporučuje svoju široku paletu proizvoda kroz globalnu mrežu partnera i pružalaca usluga. Pionir je u razvoju mnogih IP tehnologija, koje isporučuju potpuno integrisan doživljaj digitalizovanog doma i poslovnog umrežavanja.

Industrija: Tehnička zaštita, IP i mrežna rješenja, Pametni domovi

Primarna djelatnost: Proizvođač

Dahua Technology
Kina
Štand: 6

Dahua Technology jedan je od vodećih ponuđača rješenja u globalnoj videonadzornoj industriji. U 2017. godini dospjela je na treće mjesto na a&s Security 50 listi najuspješnijih svjetskih kompanija. Cilj Dahue je pružiti najkvalitetniji proizvod s najnovijom tehnologijom kako bi kupcima omogućila uspješno poslovanje. Kompanija upošljava više od 6.000 inžinjera za istraživanje i razvoj i tehničkog osoblja, koje radi na najsavremenijim tehnologijama: lećama za kamere, senzorima slike, kodiranju i prijenosu videozapisa, ugrađenim procesorima, grafičkoj obradi, videoanalitici, softverima, sigurnosti mreže i drugim tehnologijama.

Industrija:

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater, Sistem integrator

DVC
Hrvatska
Štand: 53

DVC je sinonim za pouzdano i fleksibilno videonadzorno rješenje za upotrebu u objektima različitih veličina i namjena. Brend se razvija već više od 15 godina kao odgovor na potrebe tržišta za ekonomičnim i kvalitetnim sistemom videonadzora. DVC proizvodi su izgrađeni na najmodernijim tehnologijama i pouzdanim komponentama te nude vrhunske performanse. Oni koriste analognu HD i IP tehnologiju, a njihove funkcije prate najnovija svjetska dostignuća.

Industrija: Tehnička zaštita, Softverska rješenja, Videonadzor

Primarna djelatnost: Proizvođač

FLIR Systems
USA
Štand: 50
FLIR Systems je vodeći svjetski proizvođač senzorskih sistema koji poboljšavaju percepciju i daju kvalitetniji uvid u situaciju na terenu, pomažu u spašavanju života, poboljšanju produktivnosti i zaštiti okoliša. S 3.500 zaposlenih, FLIR dijeli viziju da postane „šesto čulo planete“ tako što će iskoristiti termografsko snimanje i srodne tehnologije za kreiranje inovativnih i inteligentnih videonadzornih i sigurnosnih rješenja, sistema za praćenje ambijentalnih parametara, razonodu na otvorenom, mašinski vid, navigaciju i napredno praćenje prijetnji.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor

Primarna djelatnost: Proizvođač, Sistem integrator

Fonestar
Štand:

Osnovan prije više od 70 godina i s više od 3.000 referenci, FONESTAR ima dugu historiju u segmentu audiorješenja i javnog razglasa. Upotrebom najnovijih tehnologija i stalnim fokusiranjem na inovacije, kvalitet, dizajn i usluge, FONESTAR je postao referenca u EMEA regiji i Latinskoj Americi. Zahvaljujući klijentima s pet kontinenata, njegovi proizvodi se danas mogu naći u međunarodnim trgovačkim lancima, pomorskom i kopnenom transportu, bolnicama, sportskim, vjerskim i kulturnim objektima, aerodromima, hotelima itd.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Global Proof
Štand:

Global Proof od 1998. nudi italijanske CCTV proizvode, uz fokus na visokokvalitetne materijale, inovativan dizajn i prateće detalje. Kompanija se fokusira na kreiranje pravih rješenja za kritična okruženja: naftnu i gasnu industriju, luke, puteve. Global Proof je uvijek spreman na razvoj proizvoda prilagođenih specifičnim zahtjevima u pogledu boje i dimenzija, prilagodbe proizvoda i specifičnih procesa za konkretna okruženja, integraciju itd. Paleta proizvoda uključuje PTZ jedinice, kućišta kamera otporna na eksplozije, toplinska rješenja, kućišta od nehrđajućeg čelika/aluminija, infracrvene iluminatore, IP i rješenja za prepoznavanje tablica.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Global Security
Štand:

Industrija:

Primarna djelatnost:

Hikvision
USA
Štand: 5

Hikvision je najveći globalni proizvođač videonadzorne opreme i rješenja. S najvećim brojem radnika u odjelu za istraživanje i razvoj, kompanija projektuje i razvija inovativne videonadzorne proizvode za sve sigurnosne potrebe, ulažući osam posto godišnjih prihoda u taj sektor. Razumijevanje industrije i značajna ulaganja u istraživanja i razvoj učinili su je tehnološkim liderom na globalnom tržištu sigurnosti. Hikvision ima više od 6.000 inžinjera. Njegovi proizvodi i rješenja namijenjeni su za različita vertikalna tržišta: državni i finansijski sektor, transport, maloprodaju, obrazovanje te komercijalni i stambeni sektor.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Kontrola pristupa

Primarna djelatnost: Proizvođač

HSI
Slovenija
Štand: 49

HSI se bavi inovativnim rješenjima u oblasti zaštite imovine. Inovacije te kompanije uglavnom se odražavaju u ponudi odgovarajućih rješenja za svakog kupca. Fokus njene djelatnosti su napredna rješenja za tehničku zaštitu imovine. HSI nudi vlastita rješenja: identifikaciju registarskih tablica, posebno za potrebe logistike, rješenje za potpunu kontrolu sigurnosnog kontrolnog centra, centralne upravljačke sisteme (CNS), prenošenje alarmnih poruka preko IP/GPRS-a, prenošenje i prijem alarmnih poruka preko interneta i CRAS – rješenje za praćenje rada IP sigurnosnih sistema.

Industrija: Videonadzor, Alarmni sistemi, Protivprovala, Vatrodojava, IP i mrežna rješenja

Primarna djelatnost: Distributer

IDIS
Italija
Štand: 42

IDIS projektuje, razvija i proizvodi videonadzorna rješenja i posjeduje najveću fabriku CCTV sistema u J. Koreji. Kompanija nudi prednosti jednog sveobuhvatnog, vrhunskog i cjelovitog videonadzornog rješenja i donosi inovacije koje su prilagođene korisniku, fleksibilne, skalabilne i sposobne da zadovolje sve potrebe videonadzora. Sve navedeno ide u paketu s vrhunskim performansama, kvalitetom i niskim ukupnim troškovima vlasništva. Napredne funkcije, kao što su Smart UX i Failover, implementirane su u svim IDIS-ovim mrežnim videosnimačima i kamerama, zajedno s rješenjem za cyber sigurnost i drugim inovativnim tehnologijama.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Softverska rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač

Ingram Micro
USA
Štand: 22

Ingram Micro pomaže kompanijama da ostvare puni potencijal tehnologija tako što im omogućuje da maksimalno iskoriste vrijednost tehnologija koje proizvode, prodaju ili koriste. S razvijenom globalnom infrastrukturom i fokusom na oblak, mobilnost, životni ciklus tehnologije, lanac snabdijevanja i tehnološka rješenja, Ingram Micro svojim poslovnim partnerima omogućava efikasnije i uspješnije poslovanje na tržištima koja pokrivaju. Nijedna druga kompanija ne pruža tako širok i razvijen spektar usluga iz oblasti tehnologija i lanca snabdijevanja svojim partnerima iz cijelog svijeta.

Industrija: Softverska rješenja, Tehnička zaštita,

Primarna djelatnost: Proizvođač

Inim electronics
Italija
Štand: 54

Inim electronics razvija i proizvodi širok raspon uređaja za detekciju provale i požara, kućnu automatiku i panik-rasvjetu namijenjenih stambenim, poslovnim i javnim objektima. Više od deset godina je jedan od lidera u razvoju novih tehnologija koje omogućavaju fleksibilnost i jednostavnost korištenja sistema. Inim posluje u skladu s ISO 9001 certifikatom, proizvodi u Italiji, a svi proizvodi su usklađeni s normama Evropske unije kao što su EN 54 za vatrodojavu ili EN 50131 (Grade 3) za protivprovalne sisteme.

Industrija: Tehnička zaštita, Protivprovala, Pametni domovi, Vatrodojava

Primarna djelatnost: Proizvođač

Iseo
Italija
Štand: 56

ISEO grupa je vodeća italijanska porodična kompanija sa sjedištem u gradu Pisogne (Brescia). Osnovana je 1969. godine i od tada se uspješno bavi projektovanjem, proizvodnjom i prodajom pametnih sistema za upravljanje pristupom, koji su namijenjeni zaštiti ljudi i protivprovalnoj sigurnosti. ISEO grupa je snažno orijentisana ka globalnom tržištu i prisutna je na međunarodnom nivou zahvaljujući strategiji utemeljenoj na otvaranju i akviziciji lokalnih podružnica. Uz vrhunski kvalitet kao glavni cilj, ISEO će se nastaviti fokusirati na stručno znanje zaposlenika, lojalnost i pouzdanost.

Industrija: Mehanička zaštita, Tehnička zaštita, Kontrola pristupa

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater

IT Concepts
Štand:

Industrija:

Primarna djelatnost:

IT Odjel
Bosna
Štand:

IT Odjel se od 2013. bavi razvojem softvera. Svoje resurse fokusira na razvoj inovativnih softverskih i mobilnih rješenja za zdravstvo, lokalnu upravu, državne agencije, ministarstva te mala i srednja preduzeća. Izražena potražnja na tržištu navela je IT Odjel da izradi svoje prepoznatljivo softversko rješenje „Renata“. Riječ je o proaktivnom informacijskom sistemu za organe reda koji unapređuje javnu i nacionalnu sigurnost, pomaže u borbi protiv kriminala i korupcije te značajno ubrzava rast ekonomije i produktivnosti. Renata je 2016. proglašena jednim od najboljih rješenja za organe reda u segmentu rješenja za nacionalnu i javnu sigurnost.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Kodeks
Hrvatska
Štand:
KODEKS je osnovan 1989. godine i danas posluje na tri kontinenta. Predvodnik je u oblasti ponude i integracije rješenja za pametne zgrade, koja koriste tehnologiju vještačke inteligencije i interneta stvari (IoT) u različitim sektorima. Kao pouzdan partner, KODEKS implementira najsavremenije koncepte IT infrastrukture, saradnje, konvergencije, cloud računarstva, sigurnosti i videonadzora, zaštite i automatizacije za vaše projekte. Kodeksovi korisnici vodeći su telekomunikacijski operateri, javna preduzeća, hoteli, banke i osiguravajuća društva, firme iz privatnog sektora i globalni kupci.

Industrija:

Primarna djelatnost:

March Networks
Kanada
Štand:

March Networks pomaže organizacijama da transformišu video u poslovnu inteligenciju. To se izvodi kroz integraciju videonadzora, analitike i podataka iz poslovnih sistema i uređaja povezanih s internetom stvari (IoT). Kompanije širom svijeta koriste March Networksova rješenja kako bi poboljšale efikasnost i usklađenost s propisima, smanjile gubitke i rizike, poboljšale korisničku uslugu i postale konkurentnije. Kompanija ima dugu historiju u oblastima videonadzora i umrežavanja i prepoznata je kao lider u upravljanju videom i hostiranim uslugama.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Mars Commerce
Slovenija
Štand:

Mars Commerce je osnovan 1993. u slovenskom gradu Kranju. Ima više od 15 godina iskustva u industriji GSM uređaja, posebno na planu razvoja i proizvodnje uređaja za GSM mreže poput GSM komunikatora, GSM interfona, GSM uređaja za kontrolu pristupa i dr. Mars Commerce isporučuje proizvode u više od 60 zemalja svijeta. Sva sistemska rješenja ove kompanije, poput hardvera, firmware uređaja i softvera za alate za programiranje, proizvode se interno i na temelju konkretnih dugoročnih iskustava. Kompanija je nedavno predstavila novo web cloud rješenje za uređaje za programiranje na daljinu, uz podršku za Android i iOS aplikacije.

Industrija: Tehnička zaštita, Kontrola pristupa

Primarna djelatnost: Proizvođač

MDN Security
Štand:

Tokom 17 godina rada MDN Security, kompanija za zaštitu imovine i lica, efikasno rješava profesionalne izazove na makedonskom tržištu. Primjenom postavljenih standarda za kvalitet usluga, MDN Security svojim korisnicima nudi stabilan, siguran i bezbjedan ambijent na dnevnoj bazi. Kompanija posjeduje najsavremenija materijalna i tehnička sredstva i opremu i ponosna je na svoje stručno obučeno osoblje. Osim toga, kroz efikasno organizovan sistem fizičke i tehničke zaštite, nadzora i patrola, kompanija nudi 24-satnu profesionalnu sigurnost i zaštitu.

Industrija:

Primarna djelatnost:

MELLON SOLUTIONS
Sjeverna Makedonija
Štand: 39

Industrija: Tehnička zaštita, Fizička zaštita, Mehanička zaštita, Kontrola Pristupa, Analitika

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater, Integrator, Distributer

Mobicom
Slovenija
Štand:
MOBICOM od 1993. godine pruža najbolja rješenja za tehničku sigurnost, sigurnosna inžinjerska rješenja i najpouzdanije proizvode svjetski poznatih proizvođača (DSC, OPTEX, ADS) na slovenskom tržištu. Vlastitim fleksibilnim rješenjima omogućuje bolje poslovanje i brži napredak svojim kupcima i poslovnim partnerima. Osim marketinške opreme, MOBICOM u svom radu često ima savjetodavnu i obrazovnu ulogu, što ga značajno odvaja od ostalih povezanih kompanija u području sigurnosnog inžinjeringa.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Modepack
Hrvatska
Štand:

Modepack je kompanija specijalizirana za proizvodnju ambalaže za siguran transport novca i dragocjenosti, kao i pakovanja za e-trgovinu i dostavu. Kompanija je nastala iz Weltplasta (Bosna i Hercegovina) kao jednog od najvećih evropskih proizvođača. Iako joj je sjedište u Zagrebu, već je stekla povjerenje vodećih kompanija za transport gotovine u Skandinaviji, Njemačkoj i širom Evrope. Modepack je uvijek spreman na suočavanje s izazovima i predat je izradi visokokvalitetnih proizvoda koji zadovoljavaju najviše standarde sigurnosti i zaštite okoliša.

Industrija:

Primarna djelatnost:

MS Tech
Štand:

Industrija:

Primarna djelatnost:

Nik sistemi
Štand:

NIK Sistemi iz Skoplja je privatna kompanija koja 28 godina uspješno posluje u oblastima: videonadzora, detekcije i gašenja požara, tehničke zaštite od krađe i napada, evidencije radnog vremena, kontrole kretanja ljudi i vozila s odgovarajućim elektro-mehaničkim barijerama i videointerfona. NIK Sistemi sarađuju s mnogim renomiranim kompanijama, među kojima su: Hikvision, DSC, Bentel, Fireclass, Commax i dr. Kvalitet opreme i inžinjering garantuju pažljivo odabrani partneri i stručnost marljivog tima, kao i njegovo kontinuirano obrazovanje i opremanje najsavremenijim sredstvima rada.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Nikob
Sjeverna Makedonija
Štand: 17

NIKOB je prva makedonska agencija za zaštitu ljudi i imovine. Osnovana je 1998. godine u Skoplju. Poslovna politika Nikoba temelji se na kvalitetu usluga koje nudi, primjeni naprednih tehnologija i dostupnosti svima. Njegovi zaposlenici uvijek su posvećeni poslu i kontinuirano unapređuju kvalitet u svim segmentima ponuđenih usluga. Pri tome čine sve kako bi trajno zadržali vodeću poziciju na tržištu. NIKOB danas s ponosom ističe značajan rast poslovanja, kao i broj od preko 6.000 klijenata koji koriste njegove usluge.

Industrija: Tehnička zaštita, Mehanička zaštita, Fizička Zaštita, Videonadzor, Vatrodojava, Komunikacije

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater, Integrator

Optex
Japan
Štand: 23

Optex je japanski proizvođač sigurnosnih detektora, čiji su proizvodi prepoznati zahvaljujući jedinstvenoj tehnologiji detekcije pomoću IR zračenja. Kompanija nudi PIR i PIR/MW detektore za rad na otvorenom i u zatvorenom prostoru, senzore s aktivnim infracrvenim zrakama, sistem zaštite pomoću optičkog kabla i jedinstvenu tehnologiju laserskog skenera REDSCAN. Proizvodi Optexa dostupni su u više od 50 zemalja. Od osnivanja 1979. stekao je globalnu reputaciju na osnovu kvaliteta, inovativnosti i tehničke izvrsnosti. OPTEX Security Sp. z o.o. zadužen je za distribuciju sigurnosnih proizvoda u Istočnoj Evropi.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor

Primarna djelatnost: Proizvođač

Osa
Štand:

Industrija:

Primarna djelatnost:

Partizan
Engleska
Štand: 28

Partizan kao sigurnosni brend počinje s radom 2008. godine. Glavni cilj bila je proizvodnja CCTV sistema s najboljim odnosom cijena i kvaliteta na tržištu, što je naposljetku i postignuto. Kompanija posjeduje predstavništva i vrši prodaju na području Evrope, Zajednice nezavisnih država, Bliskog istoka i Afrike. Partizanovi proizvodi obuhvataju CCTV, sisteme kontrole pristupa i interfone, koji su integrisani u jedno rješenje. Među njegovim inovativnim rješenjima je Partizan Cloud Storage, VSaaS koji pomaže u snimanju videa direktno s IP kamere na cloud.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Kontrola pristupa, Softverska rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač

Paso
Štand:

SREBRENI SPONZOR

Industrija:

Primarna djelatnost:

Perpetuumobile Security
Štand:

Perpetuumobile Security je specijalizirana sigurnosna kompanija koja svoju priču uspješno gradi na tržištu već 25 godina. Nudi usluge obezbjeđenja u oblasti fizičke i tehničke sigurnosti najvišeg kvaliteta, 24 sata dnevno, 365 dana u godini, s odgovornim i dobro obučenim timom. Prema kodeksu agencije, profesionalizam, stručnost i iskrenost su karakteristike koje svaki zaposlenik te kompanije mora imati.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Prima
Slovenija
Štand: 43

Prima je poznata po kvalitetnom rješenju za IP kontrolu pristupa. Flexair je inovativni, modularni koncept s održivim, elegantnim i korisniku prilagođenim proizvodima, pogodnim za industrijske, poslovne ili stambene objekte. Pogodnosti ovakve kontrole pristupa su: kućni cloud, kontroleri na bazi web-servisa, jednostavna instalacija i korištenje, šifrovana komunikacija, otvorenost za integraciju i cilindri na baterije za udaljene lokacije. Partneri Prime u Skandinaviji, Njemačkoj, SAD-u i UAE-u znaju cijeniti njenu stručnost, 20 godina iskustva i tehničku podršku svjetske klase.

Industrija: Tehnička zaštita, Mehanička zaštita, Kontrola pristupa

Primarna djelatnost: Proizvođač

Racksis
Štand:

Industrija:

Primarna djelatnost:

Rapiscan
Štand:

Industrija:

Primarna djelatnost:

Roaming Networks Security
Srbija
Štand: 25

Industrija: IP i mrežna rješenja

Primarna djelatnost: Sistem Integrator

Salon bankarske opreme
Štand:

Industrija:

Primarna djelatnost:

Satel
Poljska
Štand: 38

Satel od osnivanja 1990. gradi reputaciju proizvođača visokokvalitetnih elektronskih uređaja. Ponuda od preko 400 proizvoda uključuje protivprovalu, kontrolu pristupa, pametne kuće te sisteme za nadzor i dojavu požara. Svi Satelovi elektronski i mehanički proizvodi i softveri su razvijeni, testirani i proizvedeni u fabrici u Poljskoj. Sposobnost prepoznavanja i zadovoljavanja potreba kupaca doprinosi rastu životnog standarda korisnika proizvoda u više od 50 zemalja. Wizard Systems iz Skoplja je ekskluzivni distributer Satelovih proizvoda u Sjevernoj Makedoniji.

Industrija: Tehnička zaštita, Protivprovala

Primarna djelatnost: Proizvođač

Sectron
Bugarska
Štand: 61

Sectron je registrovan u augustu 2005. s idejom da klijentima pruži sigurnost u skladu s njihovim potrebama i željama. Danas je spremna da im pruži najnoviju tehnologiju dostupnu u razvijenim zemljama. Rast broja klijenata dokaz je da Sectron nudi kvalitetne proizvode, planiranje i usluge. Sectron je osigurao mjesto jednog od lidera u oblasti prodaje, dizajna, distribucije i implementacije sigurnosnih sistema.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Vatrodojava, Kontrola pristupa, Perimetarska zaštita

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater, Distributer

Segate
USA
Štand: 3

Od rasponu od pametnih ličnih uređaja do inteligentnog hyperscale oblaka, ogromne količine podataka se stvaraju svakog trenutka i obogaćuju naš svijet. Tako nastaje globalna sfera podataka kao rastuća dimenzija „živih“ informacija. Ona se stalno kreće oko nas, odražava i unapređuje kvalitet života na bezbroj načina. Seagateova poslovna rješenja osposobljavaju milijarde pojedinaca i organizacija da kontinuirano iskorištavaju neograničen potencijal podataka. Od istraživanja koja spašavaju živote, preko pametnih gradova do neuronskih mreža i drugih tehnologija, zaposlenici Seagatea neumorno kreiraju inovativne i temeljne tehnologije kako bi pomogli ljudima da osvoje beskraj sfere podataka.

Industrija:

Primarna djelatnost: Proizvođač, Distributer

SICURIT Perimeter Protection Systems
Italija
Štand: 47

SICURIT Perimeter Protection Systems je odjel kompanije SICURIT Alarmitalia Spa koji se još od 1971. bavi proizvodnjom i distribucijom sigurnosnih sistema. Jedan je od dokazanih lidera na italijanskom tržištu, a od 2000. izvozi sisteme za zaštitu perimetra u više od 25 zemalja. Administrativni i poslovni prostori kompanije SICURIT su u industrijskoj zoni sjeverno od Milana. Osim toga, posjeduje i sedam agencija na nivou država, dvije međunarodne podružnice, dva međunarodna predstavništva, samostalni odjel za istraživanje i razvoj, samostalni proizvodni pogon i posebno postrojenje za testiranje na otvorenom.

Industrija: Tehnička zaštita, Perimetarska zaštita

Primarna djelatnost: Proizvođač

Sony Electronics
Japan
Štand: 19

Sony Corporation i Bosch udružili su snage kako bi postavili nove standarde u videonadzornoj industriji. Pored kombinovanja vrhunskih tehničkih i stručnih kapaciteta obje kompanije, Bosch Security Systems je uspostavio poseban prodajni i marketinški tim za Sonyjeva profesionalna sigurnosna videorješenja, koji je aktivan na svim tržištima osim u Japanu. Asortiman Sonyjevih proizvoda za videonadzor uključuje IP kamere, 4K nadzorne kamere, bežične nadzorne kamere, mrežne snimače, CCTV kamere, kodere i softver. Sony Video Security garantuje beskompromisni fokus na naprednim videotehnologijama koje izlaze izvan okvira tržišnih trendova i trasiraju budući pravac razvoja i inovacija.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor

Primarna djelatnost: Proizvođač

Špica Group
Slovenija
Štand: 13

Špica Group već 30 godina nudi najpriznatija svjetska rješenja za kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena. Osim rješenja koja su plod vlastitog razvoja (Time&Space – SW i HW), nudi opremu i rješenja za kontrolu pristupa najvećih svjetskih proizvođača iz oblasti poput ASSA ABLOY, HID Globala i drugih. Špica Group je međunarodno preduzeće s firmama u Jadranskoj regiji (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Makedonija) te širokom mrežom preprodavača. Špicina rješenja svakodnevno koristi preko 600.000 korisnika u više od 27 država.

Industrija: Tehnička zaštita, Kontrola pristupa

Primarna djelatnost: Proizvođač, Distributer

SPSC Grupa
Štand:

SPSC Grupa je inovativni globalni ponuđač rješenja u oblasti interneta stvari (IoT) i sigurnosnih sistema. Poslovni put Grupa je započela još 2012. godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Iza sebe ima bogatu listu uspješno realiziranih projekata. Članovi odbora odlučili su proširiti poslovanje u Bosni i Hercegovini donoseći nove tehnologije, koje će pomoći u tehnološkom razvoju regije. SPSC Grupa danas distribuira proizvode tri velika evropska brenda i u potrazi je za partnerstvom s drugim proizvođačima kako bi ponudila jedinstveno rješenje za internet stvari i sigurnost. Osim distribucije, SPSC Grupa nudi i konsultantske usluge za rješenja po mjeri vaših projekata ili objekata.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Teletek
Bugarska
Štand: 12

Kompanija Teletek Electronics je osnovana 1991. godine kao jedan od vodećih proizvođača cijelog spektra protuprovalnih i vatrodojavnih sistema. Tokom 28 godina obilježenih trajnim inovacijama, kompanija je zaposlila više od 180 ljudi, izvozila u 80 zemalja i osigurala gotovo milion objekata svojim sistemima. Teletek Electronics nastavlja razvijati i implementirati proizvode i rješenja visokih performansi, kombinirajući svoje bogato tehnološko iskustvo i snažne proizvodne kapacitete na način da može odgovoriti na potrebe tržišta.

Industrija: Tehnička zaštita, Protivprovala, Vatrodojava, Videonadzor, Softverska rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater

Tenzor Grupa
Slovenija
Štand:

Tenzor Grupa više od 20 godina uspješno kreira i implementira napredna rješenja u oblastima tehničke zaštite, upravljanja drumskim saobraćajem, automatizacije u zgradama (pametne zgrade – BMS), upravljanja turističkim objektima te poslovne inteligencije. Vlastiti razvojni i projektantski biroi omogućavaju joj izradu naprednih tehnoloških rješenja po mjeri i potrebi svakog klijenta. Bavi se i procjenom rizika te sigurnosnim konsaltingom. Putem svojih članica Tenzor Grupa zauzela je strateško mjesto u regionu kao sistem-integrator naprednih tehničkih rješenja.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Kontrola pristupa, Vatrodojava

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater

TOA
Japan
Štand: 32

TOA kontinuirano jača ulogu inovativnog lidera koji želi redefinirati i unaprijediti tehničke standarde. Osnovana je 1934. u japanskom gradu Kobeu i danas u radu primjenjuje 80 godina iskustva u oblasti istraživanja, razvoja, međunarodne prodaje i marketinga sistema javnog razglasa. Decenijama prikupljana stručna znanja garant su provjerenog kvaliteta i jednostavne primjene. TOA je ponosna na činjenicu da može iskoristiti bogata znanja u svakoj od sedam oblasti poslovanja: glasovnim alarmnim sistemima, interfonskim sistemima, zvučnicima, ProSoundu, distribuciji, bežičnim te konferencijskim sistemima. Sve radi s ciljem kreiranja akustičnog ambijenta u kojem milioni ljudi mogu živjeti na sigurniji i prijatniji način.

Industrija: Audio sistemi, Javni razglas i glasovne dojave

Primarna djelatnost: Proizvođač, Instalater, Integrator

Trokut Test Group
Štand:

TTG se sastoji od pet firmi u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Sloveniji, uz širenje aktivnosti na cijeli Balkan i dalje. TTG upošljava 25 stručnjaka iz različitih područja – nauke o materijalima, metalurgije, hemije, automatizacije, mehatronike, građevine i elektronike, te marketinga i prodaje. Partneri firme su dokazana imena na tržištu u području NDT-a, opreme za laboratorijsko ispitivanje i analizu, održavanja, termičke obrade, sigurnosti i forenzike.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Tyco
Štand:

Tyco, dio Johnson Controlsa, čini jedinstvenu grupaciju vodećih svjetskih brendova iz kontrole pristupa, videonadzora i protivprovale. Ti brendovi uključuju American Dynamics, Exacq, Illustra, CEM Systems, DSC, Kantech i Software House. Svi oni posjeduju više zajedničkog iskustva u industriji sigurnosti nego ijedna druga grupacija ovog tipa u svijetu. Njihove platforme za integraciju sigurnosti projektuju programeri iz svih proizvodnih oblasti i one omogućavaju klijentima da saznaju i postignu više, kao i da ostvare uštede. Tycova rješenja su dizajnirana da već danas ponude kompatibilnost s tehnologijom sutrašnjice.

Industrija:

Primarna djelatnost:

Venitem
Italija
Štand: 11

Venitem Grupa je jedan od vodećih poslovnih subjekata u oblasti proizvodnje i marketinga civilnih i industrijskih sigurnosnih sistema. S više od 40 godina iskustva, Grupa nudi inovativna rješenja koja uvijek prate elegantni i profinjen dizajn i besprijekorna kvaliteta. Proizvodi za protivprovalne i vatrodojavne sisteme su originalni i certificirani prema najnovijim standardima. Žičani i bežični alarmi, napajanja za sve vrste sigurnosnih sistema, relejne ploče, optičko-akustični paneli, radiopredajnici i mnogi drugi proizvodi jednostavni su kako za ugradnju tako i za upotrebu. Jedinstveni, elegantni i konkurentni proizvodi namijenjeni su sigurnim, efikasnim i savremenim sistemima sigurnosti.

Industrija: Tehnička zaštita, Protivprovala, Vatrodojava

Primarna djelatnost: Proizvođač, Distributer

Videotec
Italija
Štand: 31

Videotec dizajnira i kreira najsavremenije proizvode za profesionalnu videonadzornu industriju još od 1986. godine. Zahvaljujući timu dobro obučenih i motivisanih mladih menadžera, mala firma je s godinama postala jedan od najvažnijih dobavljača u sigurnosnoj industriji na području Evrope. Predviđajući zahtjeve tržišta koje se stalno razvija, Videotec se fokusirao na izradu naprednih integrisanih proizvoda za upravljanje sigurnosnim kamerama, kako analognim tako i mrežnim, namijenjenim za nadzor u zahtjevnim okruženjima na otvorenom. Videotec ima bogatu historiju inovacija, dugoročnih strategija i uspjeha.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor

Primarna djelatnost: Proizvođač

VIVOTEK
Tajvan
Štand: 60

VIVOTEK je jedan od vodećih svjetskih brendova u IP videonadzoru s velikim brojem vlastitih mrežnih kamera i snimača, PoE switcheva i softvera za upravljanje videozapisima. Kompanija je prepoznatljiva po inovativnim i visokopouzdanim proizvodima, raznovrsnosti kamera posebno dizajniranih za najsloženije aplikacije, inovativnoj tehnologiji, dizajnu i funkcionalnostima proizvoda. Kao odgovor na mogućnosti koje nudi rastući trend interneta stvari, VIVOTEK želi postati „oko“ u IoT-u koristeći svoje tehnološke mogućnosti u obradi slike i zvuka.

Industrija: Tehnička zaštita, Videonadzor, Softverska rješenja

Primarna djelatnost: Proizvođač, Distributer

Wizard Systems DOOEL
Sjeverna Makedonija
Štand: 37

Wizard Systems je jedan od vodećih dobavljača sigurnosnih sistema u Makedoniji. Uspješno posluje još od 2005. godine. Kompanija nudi kompletnu opremu za videonadzor, alarmne sisteme, sisteme za detekciju požara, kontrolu pristupa i evidenciju radnog vremena, automatizaciju vrata, bankarsku opremu, rampe i sisteme za parkiranje i sigurnosne pečate. Misija Wizard Systemsa je ponuda proizvoda najvišeg kvaliteta, koji zadovoljavaju sve evropske standarde, uz pristupačne cijene i vrhunsku uslugu.

Industrija: Tehnička zaštita, Vatrodojava, Protivprovala, Kontrola pristupa, Audio sistemi

Primarna djelatnost: Proizvođač, Distributer

Zarja elektronika
Slovenija
Štand:

Zarja Elektronika je slovenska firma sa sjedištem u Kamniku i poslovanjem na području šire regije. Jedna je od vodećih kompanija u oblasti tehničke sigurnosti. Osnovana je 1969. godine, kada je manja grupa entuzijasta počela s razvijanjem, proizvodnjom i instalacijom protivprovalnih sistema. Od tih početaka Zarja Elektronika je marljivim radom, znanjem, iskustvom i stalnim usavršavanjem, uz istovremeno praćenje globalnih trendova i implementacijom tehnički najzahtjevnijih projekata, prešla dug put do pozicije jednog od lidera na dinamičnom tržištu. Danas upošljava više od 70 osoba.

Industrija:

Primarna djelatnost:

KOMPANIJE KOJE SU DO SADA UČESTVOVALE NA IZLOŽBI