Vijesti

Budite u toku sa novostima
26
apr

In focus: Špica

Špica je kompanija specijalizirana za identifikaciju i Internet stvari, sa poslovnicama u pet evropskih zemalja u kojim radi kao vodeći regionalni dobavljač rješenja za upravljanje radnom snagom i lancem snabdijevanja. Možete li s nama podijeliti najvažnije informacije o kompaniji, posebno o njenoj podružnici u  Jadranskoj regiji?

Grupacija Špica posluje na području regije Centrale i Istočne Evrope (CEE) sa svojih 11 poslovnica (www.spica.com). Prethodna 2018. godina je za nas bila veoma uspješna i mi smo se nastavili razvijati u segmentu rješenja za upravljanje radnom snagom i lancem snabdijevanja. Danas snabdijevamo više od 3000 kupaca u regionu i ostatku svijeta.

U 2019. godini ćemo uložiti više resursa u naše cloud tehnologije i u ovoj oblasti će se u narednih nekoliko mjeseci desiti važne stvari. Danas, naše Time & Space rješenje ima više od milion korisnika i prelazi u oblak (cloud) u kojem smo već prisutni s aplikacijama All Hours, My Hours i Door Cloud. Door Cloud smo predstavili na sajmovima Security Essen i IFSEC London.

Trenutno imamo puno upita za Door Cloud rješenje i pri tom širimo partnersku mrežu, uglavnom na sigurnosne agencije koje traže sofisticirana rješenja i vrhunske partnere za njih.

Kada su u pitanju novi kupci, prošla godina (2018.) bila je vrlo uspješna za nas. Sve kompanije iz Grupacije u regionu uspjele su proširiti svoju bazu kupaca pomoću novih instalacija. Naši novi kupci su kompanije Uniqa i Greiner Aerospace u Bosni i Hercegovini, Zumtobel u Srbiji, Bitstamp u Sloveniji i Rimac Automobili u Hrvatskoj. To pokazuje da pratimo trendove na tržištu jer uspješne kompanije biraju naša rješenja a Špicu kao pouzdanog partnera.

Posjetitelji Adria Security Summita moći će posjetiti vaš štand, razgovarati i održati sastanke sa predstavnicima vaše kompanije. Koji su to glavni proizvodi i usluge koje će kompanija predstaviti na Summitu u Skoplju? Kako naši posjetitelji mogu organizirati sastanak sa predstavnicima kompanije Špica prije početka Summita?

Tokom Summita planiramo predstaviti nekoliko postojećih i novih proizvoda:

  • Time&Space, rješenje za praćenje radnog vremena i kontrolu pristupa
  • Zone hardver (Zone Spot, Zone Touch, Zone Wing, Zone Door)
  • Door Cloud – kontrola pristupa u oblaku, bez potrebe za čitačima
  • All Hours – praćenje radnog vremena u oblaku

Posjetitelji nas mogu kontaktirati na: dario.radosevic@spica.com