Vijesti

Budite u toku sa novostima
19
Feb

In focus: Hikvision

Hikvision je vodeći svjetski ponuđač proizvoda i rješenja za videonadzor. Možete li nam predstaviti najvažnije informacije o kompaniji, posebno o njenoj podružnici za područje jadranske regije?

Hikvision nije samo najveći svjetski proizvođač sistema za videonadzor već šest godina zaredom nego i vodeći svjetski ponuđač cjelovitih sigurnosnih rješenja. Imamo više od 32.000 zaposlenih, uključujući više od 10.000 inženjera čije su znanje i iskustvo ključni za razvoj svih naših inovativnih sigurnosnih proizvoda i rješenja. U jadranskoj regiji trenutno imamo 15 vrijednih profesionalaca, od kojih su petorica lokalni eksperti za sigurnost sa bogatim poslovnim i sigurnosnim iskustvom. Oni pokrivaju predprodaju, podršku projektima, razvoj poslovanja i marketing. Ostatak stručnog tima čine ljudi zaduženi za prodajnu, tehničku i projektnu podršku, a direktor podružnice za jadransku regiju je Myler Zhong.

Jadransku regiju čine Makedonija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Albanija, Kosovo i Malta. Hikvision nema matični ured za jadransku regiju, ali nam on nije ni potreban jer imamo snažan ekosistem distributera na nivou država koji pokrivaju svaku zemlju uz vrhunsku podršku i stručnost.

Posjetioci Adria Security Summita će na vašem štandu imati priliku da razgovaraju i održe sastanke sa predstavnicima kompanije Hikvision. Koji su glavni proizvodi i usluge koje ćete predstaviti na Summitu u Skoplju?

Kao globalni lider u sigurnosnoj industriji, mi se uvijek trudimo predstaviti nove i inovativne načine rješavanja sigurnosnih izazova koristeći poseban i mudriji pristup. U posljednjih nekoliko godina počeli smo integrirati vještačku inteligenciju s našim kamerama i snimačima. Napredne tehnologije, kao što su algoritmi za duboko učenje, nama i našim partnerima nude inteligentnu sigurnosnu opremu koja je daleko brža, pouzdanija i proaktivnija od standardnih proizvoda i CCTV sistema. Osim toga, u Skoplju planiramo promovirati konvergenciju kroz jedno cjelovito sigurnosno rješenje koje objedinjuje CCTV, alarmne sisteme, kontrolu pristupa i interfone.

Kako posjetioci Summita mogu organizirati sastanak sa predstavnicima Hikvisiona?

Iskreno se radujemo Adria Security Summitu 2019 koji će se održati u Skoplju. Tamo će Hikvision imati svoj štand (štand br.5) na kojem će svi posjetioci moći doći do nas i razgovarati sa svim članovima naše podružnice u jadranskoj regiji. S nama će, naravno, biti i naši ovlašteni distributeri iz Makedonije koji će imati svoje štandove. Ako imate neka pitanja ili molbe, slobodno pošaljite e-mail našem marketing menadžeru Antunu Buterinu (antun.buterin@hikvision.com) ili voditelju prodaje Wyn Zhangu (zhangwenyi@hikvision.com).

Sigurnosna industrija u jadranskoj regiji bilježi stalni rast tržišta. Koji je značaj Summita za regionalnu industriju, njeno tržište i napore usmjerene ka jačanju razvoja?

Tokom protekle četiri godine Adria Security Summit je zasigurno postao jedan od faktora rasta regionalnog tržišta. Iako ne možemo reći da nam je Summit sam po sebi donio značajan broj novih projekata i poslova, on ipak nam daje mogućnost da se sretnemo sa državnim i lokalnim distributerima, instalaterima, sistem integratorima, ovlaštenim distributerima i krajnjim korisnicima. Također, ovaj događaj nudi priliku svim igračima u regionalnoj sigurnosnoj industriji da se okupe, razgovaraju o modernim trendovima, tehnologijama i zajedničkim izazovima, razmjenjuju ideje i iskustva, uživaju u zabavi i razonodi…